Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’a, Erdemir işçisi üyeler gruplar halinde destek ziyaretleri devam ediyor. 

 

Erdemir Makine Atölyesi işçileri ve Soğuk Haddehane Asitleme Hattı işçileri, ayrı ayrı sendika binasına gelerek, Odabaş’a, “yanındayız başkanım” mesajı verdiler.

Konuya ilişkin Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi’nden yapılan açıklama şu şekilde: “Sendikalarına olan bağlılıklarını dile getiren işçi arkadaşlarımız, 50 yıllık çınar Türk Metal’in, işçi hak ve menfaatlerinin korunmasında en üst düzeyde mücadele ettiğini bildiklerini, Şube Başkanımız Odabaş’ın da gösterdiği gayretli çalışmalara şahit olduklarını ifade ederek, kimsenin işçi ile Türk Metal arasına giremeyeceğini savundular. Şube Başkanımız Odabaş da, üyelerimizin gösterdiği ‘sahiplenme’ duygusunun son derece memnuniyet verici olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Arkadaşlarım, sizlerin bu bağlılığı, güveni ve sahiplenmesi, sendikamızı daha da güçlü kılıyor. Çevremizde yaşananları hep beraber izliyoruz. Ben de sizinle aynı görüşü savunuyorum. Dünyanın sayılı işçi örgütleri arasında saygın yeri olan Türk Metal Sendikamıza yönelik çeşitli olumsuz girişimlere yine en güzel cevabı sizler veriyorsunuz. Hepinize en kalbi duygularımla bir kez daha teşekkür ediyorum. 24 Mart’ta yeniden oturacağımız 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden de işçimizin haklarını en üst düzeyde koruyup alacağımızdan emin olabilirsiniz.” Odabaş ve işçi arkadaşlarımız, ilçedeki genel gündem konuları üzerinde bir süre sohbet etti”

 

(Haber Merkezi)