İller Bankasına olan borcunu,  yeni borç almadan  ancak 5 yılda ödenecek taksitlerle kapatabilecek olan Kdz. Ereğli Belediyesi’nin hak edişlerden dolayı 6 milyon TL, Vergi Dairesine de 110 bin TL daha borcunun olduğu öğrenildi.

 

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 5 Haziran tarihinde yapılacak olan meclis toplantısında yeniden 8 milyon TL nakit kredi talebinde bulunacağının meclis gündemine yansımasının tartışması devam ederken, bazı belediye meclis üyelerinin belediyenin cevaplandırması istemi ile verdiği dilekçenin kabul edilmemesinin ardından Kaymakamlık kanalı ile başvuruda bulundu. Meclis üyeleri belediyenin yanıtlaması istemiyle verdikleri dilekçede, gelirleri ve borçları sordular. 

 

TOPLAM 21 MİLYON 550 BİN BORÇ
Ereğli Belediyesi’nin açıklanan resmi borcunun 21 milyon 500 bin TL olduğu, bu borç ise 15 milyon 373 bin TL’si İller Bankasına, 6 milyon 67 bin TL’si hak edişlerden dolayı piyasaya ve 110 bin TL’si de vergi dairesine. İller Bankası’na olan borç her ay 250 bin TL taksitlerle ödeniyor. Hiç borç alınmadığı takdirde İller Bankası’na olan borç 5 yıl içinde tamamen ödenecek.

 

BELEDİYE DİLEKÇEYİ ALMAYINCA 
KAYMAKAMLIĞA GİTTİLER

Ereğli Belediyesi’nin 6 meclis üyesi belediye başkanlığına dilekçe vererek bazı sorularına yanıt aradılar. Verdikleri dilekçenin kabul edilmemesi üzerine ise bu kez 13 Mayıs tarihinde kaymakamlığa başvurdular. 6 belediye meclis üyesinin kaymakamlığa verdikleri ortak dilekçedeki soruları şunlar:
2 Mayıs 2013 tarihli olağan meclis toplantı gündeminin 10. Maddesine konu olan; Kdz. Ereğli Belediyesi’nin nakit sıkıntısı içinde olduğu ve bu sıkıntının giderilmesi için İller bankası’ndan veya özel bankalardan kredi kullanım yetki talebi istenmektedir.
Belediyemizin nakit sıkıntısına konu olan bu madde üzerinde karar verebilmemiz için belediyemizin mali durumu ile ilgili aşağıdaki sorularımızın cevaplarına ihtiyaç duymaktayız. 
-Belediye bünyesinde memur, sendikalı, müteahhit ve sözleşmeli çalışan personel sayısı kaçtır? Hangi konumdaki personele ne kadar maaş  ödemesi yapılmakta ve aylık tüm personel giderleri ne kadar tahakkuk etmektedir.
-Belediyenin 2012 yılının tamamı ve 2013 yılının ilk 4 ayında, su emlak, katı atık ve çöp vergisi ne kadardır?

-Belediyemizce işletilen  kapalı ve açık otoparkların, terminal ve liman gelirlerinin 2012 yılındaki rakamları nedir?
-Belediyemizden ve diğer kurumlardan daha önce emekli olup, halen belediyemizde çalışan personel sayısı kaçtır ve görev yerleri neresidir?
-Belediyenin borçlanma yetkisi alıp, kullanılmayan kredi miktarı ne kadardır?
-Belediyenin 2012 yılı gelir gider kesin hesabı ne kadardır?

-Belediyenin menkul ve gayri menkullerin ada, pafta ve tapu sicil kayıtlarının dökümanı nedir?
-Belediyenin su abonesi-mesken ve gayrı sıhhi olarak ne kadardır?
-Belediyemizce Erdemir tarafından aylık-yıllık olarak gelen ödemeler ne adı altında yapılıyor ve ne kadardır? -Belediyemizin 2012 yılında yaptığı festival harcaması ne kadardır, detaylı bilgi istiyoruz.

-Şehir kapalı ve açık merkez  Pazar yerinin imar tadilatından önceki halini ve imar tadilatından sonraki imar durumunu (komple adanın) tarafımıza resmi evrak olarak verilmesi.