Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yapımı devam eden pazaryeri AVM binasındaki dükkanların ihaleye çıkarılmadan hak sahiplerine devredileceğini söyledi.

 

Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleşen, Ereğli Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmada bugüne kadar pazaryeri ve Beyçayırı Stadının yanında bulunan ve yapımı devam eden Alışveriş Merkezi konusunda bir çok iddiaların ortaya atıldığını ifade etti.

Posbıyık konunun karara bağlanması için, “Allah nasip ederse, Aralık meclis toplantısında pazaryerini gündeme getireceğiz. Yeni AVM binasında hak sahibi olan herkesin ihalesiz bir şekilde dükkan sahibi olmasını sağlayacağız” dedi.

Posbıyık'ın açıklamasından sonra yoklama yapılarak toplantı gündemine geçildi. Toplantıda, Ereğli Ak Parti Belediye Meclis üyesi Esra Alpago tarafından sunulan, “Ereğli Belediye sınırları içerisinde işletme açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmayan işletme sayısı, bu işletmeler hakkında yapılan işlemler hakkında bilgi verilmesi, bu tarihe kadar ruhsatı olmadan çalışan işyerlerinin mühürlenmesi görev ihmali teşkil ettiğinden bu konuların görüşülmesi için mecliste karar alınması, Ereğli Belediyesi'nde danışman sıfatıyla çalışanların sayısı ve hangi alanda hizmet verdikleri konusunda bilgi verilmesi ve Erdemir sahasında görünen şahıslara ait parseller hakkında gerçekleşen hukuki süreç hakkında mecliste görüşme yapılması” önerileri oy çokluğuyla reddedildi.

Posbıyık, toplantı gündeminde görüşülen, “Ereğli Belediyesi 2014 Performans Programı ve 2014 yılı ve izleyen iki yıl gelir-gider finansmanının ekonomik sınıflandırılması bütçesinin” oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu'na gönderilmesi kararının ardından, toplantıya bir sonrası gün devam etme kararıyla ara verdi.

Belediye Meclis toplantısına Adem Çakır, İskender Özalp ile Cevat Aydın mazeret bildirerek katılamadı.