Alaplı’ya alışveriş bahanesiyle girdikleri dükkanlarda esnafları tırnakçılık yöntemiyle dolandırdıkları ve Alaplı kapalı pazaryerinde yankesicilik yaptıkları öne sürülen 9 kadın yakalandı.

Gelen ihbarları değerlendiren Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş büro ekipleri İlçe dışından gelen tırnakçılık yöntemiyle dolandırıcılık ve yankesicilik yaptıkları öne sürülen 9 kadını yakaladı.

Edinilen bilgilere göre, İlçe merkezinde ve kapalı pazaryerinde tırnakçılık ve yankesicilik ihbarı alan Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş büro ekipleri, İlçe merkezinde bir çeyiz dükkanında işyeri çalışanını tırnakçılık yöntemiyle dolandırmaya çalışan D.P (12) ve Alaplı Kapalı Pazaryerinde yankesicilik yapmak isteyen G.K’yi (12) suçüstü yakaladı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen D.P ve G.K burada verdiği ifadelerden yola çıkan asayiş ekipleri İlçe Merkezinde değişik yerlerde bulunan 7 kadını daha gözaltına aldı. D.P ve G.K Hastanede yapılan muayenenin ardından Adliyesine sevk edilirken 7 kadın ve çocukları savcılığın talimatıyla İlçe dışına bırakıldı. Emniyetten çıkartılan yankesici ve tırnakçı oldukları öne sürülen kadınların kucaklarındaki çocuklar dikkat çekti.