Alaplı'da 10 günde 320 araca park cezası kesildiği bildirildi.
Alaplı İlçe trafik komisyonu kararı ile tek yön olan caddeler tekrar çift yön olarak trafiğe açılmasını ardından trafik ekipleri 10 günde 320 araca ceza işleme uyguladı.
Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, yaptığı açıklamada, ilçede araç sayısının artması ile birlikte ilçenin işlek caddelerinde trafikte aksama meydana gelmemesi için tedbirler aldıklarını söyledi. Al caddesinin tek yön uygulamasını kalkmasını ardından çift yöne araç trafiğine açıldığını bununda trafik akışında aksamalara neden olduğunu ifade eden Baş, Al caddesinde tek yön uygulaması olduğu zamanlarda trafik akışı çok rahat oluyordu. Ancak tekrar çift yön uygulamasına geçildiği için özelikle hatalı parklar trafik akışını engelliyordu. Bir günde yaklaşık. Bin aracın park yasağı olan yerlere park ettiğini fotoğraflayarak tespit ettirdik. Ekiplerimiz sürekli devriye gezerek önce uyarıyor. Uyarıya uymayan araçlara da fotoğrafını çekerek cezai işlem uyguluyorlar.
Bu cadde üzerinde herhangi bir şekilde park yasağı olan araçların park edilmemesi gerekiyor. dedi.
2012 yılında 5434 aracı kontrol ettiklerini anlatan Baş, şunları söyledi;
2012 yılında 5 bin 434 araç kontrol edilirken, kontroller neticesinde 2 012 araç sürücüsüne toplam 231 Bin TL para cezası kesildi.92 araç sürücü ise mahkemeye sevk edildi.
64 sürücü alkolden ehliyeti alınırken 25 maddi hasarlı olmak üzere 25 yaralamalı trafik kazası meydana geldi.