Zonguldak'ta kentin gözde yerlerinden birinde bulunan 38 yıllık söğüt ağacı yanlışlıkla kesildi. Ağacın kesilmesi ile ortalık karışırken, ortaya çıkan görüntü ise vatandaşların tepkisine neden oluyor. 
Zonguldak'ta fırtınada zarar gören 38 yıllık söğüt ağacının budanması için Zonguldak Belediyesi'nden yardım istendi. Zonguldak belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı Taşeron firmada görev yapan işçiler tarafından ağaç yanlışlıkla kesildi. Ortaya çıkan görüntü çevrecileri ve vatandaşları kızdırırken, kesen ve adı açıklanmayan işçi ile ilgili soruşturma başlatıldı. Söğüt ağacının önünde bulunduğu kafe çalışanları fırtınada ağacın zarar gördüğünü ve belediyeden budanması için yardım istediklerini kaydetti. Gelen ekiplerin ağaca yanlışlıkla zarar verdiklerini söyleyerek kökünden kestiğini anlatan kafe çalışanları, Yıllardır burada bulunan söğüt ağacı güzel görüntünün yanı sıra güneşli havalarda müşterilerimiz ağacın gölgesinden faydalanıyordu. Ağaç bu bölgenin simgesi olmuştu. Fırtına da zarar görünce budanması için belediye ekiplerine haber verdik. Gelen işçiler, zarar vermişler ve ağacı kestiler. Şimdi bir de bizi suçluyorlar. Bizi dava edecekmişler diye konuştu.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise ağacın budanmasını istediklerini fakat gönderilen işçinin yanlışlıkla ağacı kestiğini kaydetti. Akdemir, ismini vermediği işçi hakkında soruşturma başlattıklarını da sözlerine ekledi.
Öte yandan ağacın kesilmesi için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden de onay alınmadığı ve bu nedenle konunun adli makamlara taşınacağı öğrenildi.