KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez, bir basın açıklaması yaptı. Başkan Karagülmez, önceki haftalarda memura verilen yüzde 2.5+2.5 zammı eleştirirken, çözümün ancak toplu iş sözleşmesi masasında olacağını vurguladı.
Elektriğe yüzde 10, motorine ayda 6 defa zam yapılmasına rağmen, KEY ödemelerinden de hala ses çıkmadığını söyleyen Karagülmez, açıklamasında şunları kaydetti:

"BAŞBAKAN BÜYÜK JEST YAPTI!"
"Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin faturası hep ezilenlere çıkarıldı, işsizlik çığ gibi büyüdü. Emekli açlığa mahkum edildi, işçi ve memur komik zamlarla alay konusu haline getirildi. Tüm bunların üstüne tuzu biberi olarak da kamu her geçen gün daraltılarak sosyal devlet özelliği yok edilmeye çalışılıyor. Siyasi iktidar tüm kamu hizmetlerini satmada ısrarcı ve aceleci davranışlar sergiliyor. Dünyada yaşanan ekonomik kriz bahane edilerek tüm emekçiler üstünde kurulan baskı artırarak sürdürüyor. Kamu çalışanlarına toplu görüşme masasında yüzde 2+2 öneriliyor. Ne hikmetse Sayın Başbakan insafa geliyor ve 0,5 puan daha bahşederek yüzde 2,5+2,5 veriyor. Sayın Başbakan'ın bu büyük jesti (!) kabul görmüyor ve Uzlaştırma Kurulu'na götürülüyor. Devletin atadığı Uzlaştırma Kurulu kararları hiçbir zaman kabul görmediği, hükümetin son kararı söylediği geçmiş deneyimlerle sabittir."

"KAHİN OLMAYA GEREK YOK"
"Toplu görüşme öncesi KESK olarak bu görüşmelerin bir orta oyunu olduğunu, esas olanın Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) olduğunu, bunun yasal hakkımız olduğunu, hükümetin TİS masasına oturmasını sağlamak için tüm demokratik yöntemleri denedik. Ancak diğer konfederasyonların uzlaşmacı ve teslimiyetçi tutumları sonucu bugünkü yaşananlar vuku bulmuştur. 2002 yılında bin 800 üyesi bulunan ve 2009 yılında 377 bin üyeye ulaşan ve bugün en büyük Kamu sendikaları konfederasyonu olduğunu iddia edenlerin nasıl davranış sergileyeceğini bilmek için kahin olmaya gerek yoktur. Çalışanların yanında olması gerekirken, siyasi erkin kollaması ve kayırması sonucu gelişenlerin sözüne değil atacağı adımlara bakılması gerekiyor. Çalışanların bu yapılardan beklentisi; basından kamuoyuna söylenen sözlerin arkasında durmasıdır. Kamu çalışanlarına kaynak bulmak için zorlanan siyasi iktidar, saltanat sürmede, sadaka toplumu yaratmakta kaynak sıkıntısı çekmiyor. Elektriğe yüzde 10, motorine 1 ayda 6 defa zam yapabiliyor. Ama çalışanların ücretlerinden kesilen KEY ödemelerin konusunda hiçbir irade sergilemiyor."

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI
SAĞA SOLA SAVRULUYOR"
"Siyasi iktidar; hiçbir sosyal, ekonomik boyutunu hesaplanmadan sağlık ve sosyal güvenliği piyasa koşullarına açmış, bir yığın süslü laflarla birlikte sağlığın daha verimli hale geleceğini söyledi. Ancak tam tersi olduğu yaşanarak görüldü. Katkı parası alınması, alternatif ilaç kullanımı, hastaneye gidişte sınırlamalar yaşanıyor. Şimdi yaşayarak görüyoruz ki, süslü cümlelerin yaldızı dökülüyor, kentimizdeki hastaneler birleştiriliyor. Sağlık çalışanları ve yıllardır işinin ehli olan insanlar hazan yaprağı gibi sağa sola savrulup, yandaşlara yer açılıyor. Kentin sağlık hizmetlerinin verimli olarak sunulmasından sorumlu olanlar; yapılan bu tasarrufların sorumluluğunun da kendilerinde olduğunu unutmamalıdırlar. Biz SES olarak çalışanlarımıza bir çağrıda bulunuyoruz. Dün olduğu gibi, yarın da mücadelemiz artarak sürecek. Tüm emekçilerin 2010 bütçesi görüşülürken yapılacak eylemliliğe katılması dileğiyle tüm halkımızın Ramazan Bayramı'nı kutluyoruz."