Zonguldak'ta, ağır kalp yetmezliği bulunan Melih Bay, yapay kalp takılmasını bekliyor. Devletin masrafları karşılamadığını söyleyen Bay, Twitter'dan Başbakan ve Sağlık Bakanına mesaj atarak yardım istediğini belirterek, bir aydır cevap gelmediğini söyledi.
Zonguldak'ta yaşayan 43 yaşındaki 3 çocuk babası Melih Bay, 20 yıl önce kalp yetmezliği çekmeye başladı. 20 yıldır tedavi gören Melih Bay, hastalığının son günlerde çok ağırlaştığını belirterek, yapay kalp takılması gerektiğini söyledi. Ankara Üniversitesi'nde tedavi gördüğünü belirten Bay, 500 bin TL'yi bulan yapay kalbin masraflarını karşılamadığını söyledi. Devletin karşıladığı yapay kalbin kendisine uymadığını belirten Bay, 500 bin TL'yi karşılayacak durumlarının olmadığını bildirdi. Kalbin pompalama görevini yapmadığı için bacaklarındaki damarlarının kan dolaşımını sağlamaması nedeniyle damarlarının patladığını belirten Melih Bay, gece uyurken damarlarının patladığını fark etmediği zaman kan kaybından ölme riskinin olduğunu söyledi. Twitter'den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a mesaj attığını belirten Bay, bir aydır cevap beklediğini söyledi. Melih Bay, "Bu hastalık bende 20 yıldır var ama son zamanlarda arttı. Çift taraflı yapay kalp takılması gerekiyor, total yapay kalp deniliyor buna. Bunu da şu an devlet karşılamıyor" dedi. Son zamanlarda sağlık şikayetlerinin çok arttığını anlatan Bay, şöyle konuştu: "Eğer takılmazsa karaciğer ve böbrek yetmezliğine gidecek. Onun sonucunda da ölüme yaklaşıyoruz. Masrafını 500 bin TL civarında olduğunu biliyorum. SSK şu an karşılamıyor, karşıladığı bir tane var ama o da bana uymuyor. Benim kalbimin alınıp o cihazın konulması gerekiyor. Ama karşıladığı bu şekilde değil. PTT'den malulen emekli oldum. Twitter üzerinden Cumhurbaşkanına, Başbakana, Sağlık Bakanına mesaj attım. Yaklaşık bir ay oldu ama bir cevap gelmedi. Sabahlara kadar uyuyamıyorum. Her akşam acildeyim. En kısa zamanda takılması lazım. Bacaklarımda kan dolaşmıyor damarlar patlıyor. Uyusam farkına varmasam kan kaybından giderim. Bir kaç kere patladı. Bunlar gündüz patladı."

YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN
Melih Bay'ın eşi Zekire Bay da, askerde oğlunun olduğunu belirterek, babasının durumunu söyleyemediklerini söyledi. Eşinin 20 yıldır böyle olduğunu anlatan Zekire Bay, şöyle konuştu: "Devamlı şiddetli ağrılar, pil takıldı pille yaşıyor şu an. Askerde oğlum var ona babanın durumu iyi değil diyemiyorum. Osmaniye'de yedi aylık asker. Artık sesimizi duysalar eşime yapay kalp takılsa eşimde yaşasa."