Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünün işbirliği ile yapı denetim sistemi konusunda bilgi verildi.

Yapı Denetimi Uygulama Usul ve Esasları Yönetmeliği kapsamında Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini bilgilendirmek amacı ile Zonguldak Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü’nün işbirliği ile Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda konferans düzenlendi. Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şube Müdürü Şenol Yücel ve Şube Yöneticileri tarafından yapı denetim sistemine ile ilgili bilgiler aktarıldı. Kdz.Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç toplantının açılış konuşmasında üyelere yönelik konferansları sürdürdüklerini hatırlatarak, “4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun gereğince çıkarılan yapı denetimi uygulama usul ve esasları yönetmeliği kapsamında üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla Zonguldak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü işbirliği ile böyle bir konferans düzenledik. Bilindiği üzere bu yönetmeliğin amacı; can ve mal güvenliğini teminen, imar planına, fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygun, kaliteli yapı yapılması için proje ve yapı denetimini sağlamak ve yapı denetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Katılımcılara ve Bayındırlık İskan İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.
Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şube Müdürü Şenol Yücel’de yaptığı konuşmasında ilk defa bir kurumun böyle bir talepte bulunduğu belirterek Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticilerine teşekkür etti.
Konferansta yapı denetim kanunu hakkında bilgiler aktarıldı toplantıya katılan proje mühendisleri, belediye görevlileri, müteahhitler, mimarlar ve katılımcıların soruları cevaplandırıldı.
Öte yandan son derece önemli olan böyle bir toplantıya ise yeterince ilginin gösterilmemesi tepki çekti.