Cumhuriyet Halk Partisi Gülüç Belde Belediye Başkan aday adayı olan ve önceki gün gerçekleştirilen ön seçimi kaybeden Burak Emrah Yapıcı, yaptığı yazılı açıklamasında, siyasetin uzun, meşakkatli ve sabır isteyen bir yolculuk olduğuna vurgu yaptı. 1 Aralık 2013 Pazar günü Gülüç Beldesi’nde gerçekleştirilen ön seçimin parti içi demokrasinin en somut örneklerinden biri olduğunu, ön seçimlere yüzde 90 oranında bir katılım sağlandığını hatırlatan Yapıcı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

TABANA OLAN İNANCI

Belki de 26 yıllık Gülüç Belediyesi tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi ilk kez böyle heyecan dolu, böyle coşkulu ve yüksek katılımlı bir ön seçime tanıklık etmiştir. Bu ön seçim, genel merkezimizin parti tabanına olan inancını ve güvenini de tazelemiş, üyelerinin tercihine başvurarak Gülüçlü Partililerimizi onurlandırmıştır.

 

KİŞİ DEĞİL ATATÜRK’ÜN KURDUĞU PARTİNİN KAZANMASI

Ben henüz 35 yaşında genç bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. Siyasetin uzun, meşakkatli ve sabır isteyen bir yolculuk olduğunun bilincindeyim. Bu uzun yolun henüz başındayım. Önemli olan kişilerin değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanmasıdır. Partime bu bilinç ve sorumlulukla hizmet vermeye devam edeceğim. Hiç kimse, hiçbir çaba ve gayret beni bu düşüncemden ve yolumdan vazgeçiremez. İnanıyorum ki benim gibi partisine bağlı gençler, bugün olmasa da yarın çıktıkları siyaset arenasında hak ettikleri başarılara ulaşacaklardır. Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek, gençlere verilmesi gereken önemi yıllar önce dile getirmiştir.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç bir neferi Burak Emrah Yapıcı olarak; 1 Aralık’ta yapılan ön seçimde bana güvenen, beni yalnız bırakmayan partili, partisiz tüm dostlarım başta olmak üzere, Gülüçlü Cumhuriyet Halk Partililerime, belde başkanıma, belde yöneticilerime, ilçe başkanıma, ilçe yöneticilerime, Bartın Milletvekilim Sayın Muhammed Rıza Yalçınkaya’ya, Zonguldak Milletvekilim Sayın Ali İhsan Köktürk’e ve ön seçimimize büyük ilgi gösteren tüm basın emekçilerine yürekten teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum"