Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Zonguldak ve Kdz.Ereğli ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu, Kdz.Ereğli'de çöp döküm alanının rehabilitasyonu ile atık su arıtma tesisi yapım sözü veren Bakan Özhaseki net konuştu: "Ereğli ile ilgili üstüme ne düşüyorsa, açık senet olarak bunu alabilir ve yazabilirsiniz. Başkanım projeyi getirsin sonuna kadar desteklemeye hazırım"

 

"Ereğli Allah'ın lütfettiği en güzel coğrafya üzerinde oturuyor, Zonguldak'ta aynı şekilde. En güzeli verilmiş ama insan eli ile o kadar kötülükler yapmış ki, yazık. Zonguldak'ın içerisinde gezerken 5 metrelik daracık sokaklar gördük, dehliz gibi, böyle bir şey olamaz, doğrusu da üzüldük. Allah'ın verdiği o güzel tabiat üzerinde ne yazık ki gözümüze çarpan bir sürü çirkinlikler var"

 

"Yapılacak çalışmalar ile Ereğli bir inci olmaya devam edecek. Yer güzel, ortam güzel ama insan eli ile yapılacak o kadar çok iş var ki. Başkanımız gayret ettikçe uğraştıkça bize de yardımcı olacağız. Yine geleceğim, takip edeceğim. Bizim amacımız hizmet"

 

"Şehirlerin hayatında belediyelerin önemi büyük. Bir bilim adamı diyor ki şehirlerin geleceği oradaki yerel yöneticilerin kaymakam, belediye başkanı, milletvekilleri, sivil toplum örgütlerinin ufukları ile doğru orantılıdır. Eğer yöneticiler iyi niyetliyse, gayretli ise o şehir ve beldeler büyür, gelişir, gider"

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kdz.Ereğli Belediyesi ve AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret etti, Kdz.Ereğli ile ilgili çok önemli mesajlar verdi. Kdz.Ereğli Belediyesi girişinde Kaymakam Nazım Madenoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Bakan Özhaseki, Ereğli halkının kibar ve nazikliğine dikkat çekti.

 

ÇÖP DÖKÜM ALANI REHABİLİTASYONU VE

ATIK SU ARITMA TESİSİ TALEPLERİNE ONAY

Uysal, göreve geldiği günden itibaren ilçede yapılan çalışmalar ilişkin yaptığı sunumun ardından, Bakan Özhaseki'ye 2 dosya verdi. Kırmacı Mahallesinde bulunan çöp döküm alanında yangınlar meydana geldiği ve rehabilitasyon edilmesi gerektiğini anlatan Uysal yine ilçenin atık su derin deşarj sistemine değinerek arıtma tesisi talep etti. Bakan Özhaseki de, "Beraberce bu işin altından kalkarız. Bize ne düşüyorsa proje desteği yapım aşamasında finans desteği de veririz" diyerek müjdeledi.

 

"EREĞLİ HALKI KİBAR, NAZİK"

Özhaseki burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Belediye Başkanımız Ankara'ya daha önce geldiğinde genel merkezde her seferinde uğrardı biraz sohbet ederdik. Orada da belediye başkanlığı ile ilgili yapılacaklar ile ilgili istişarelerde bulundurduk. O günlerde söz vermiştim kendilerine, ziyaret edeceğime bugün o sözü yerimize getiriyoruz onun mutluluğunu taşıyorum. Doktorum sağ olsun çok kibar, nazik bir insan, Ereğli halkı hep öyle. İsteklice de gayret ediyor, bize düşen de doğrusu hükümet olarak gayretli belediye başkanlarımızın yanında olmak, onların ihtiyaçlarına cevap vermek, sorunlarına çözüm bulmak. Kısa sürede yaptıklarından dolayı tebrik ediyorum.

 

"PARALARI KANDİLE GÖNDERİYORLAR"

Önemli olan iyi niyetli gayret etmek. İyi niyetli gayret edeni halk sever bir daha seçer, iyi niyetli gayret edeni allah sever işi rast gider, kötü niyetli olursanız başınıza bir iş gelir ülkenin güneydoğusunda kötü niyetliler var. Devlet para gönderiyor kandile gönderiyorlar. Taşeronluk sistemi ile ihale yapıyorlar, işçinin elinden parayı alıp kandile gönderiyorlar. Belediyenin her türlü imkanlarını teröristlerin emrine veriyorlar, çukurlar kazıp sonra da bölücülük yapıyorlar, öz yönetim ilan etmeye kalkıyorlar.

 

"SÖZLEŞMELİ İŞÇİYE 6 BİN 300 LİRA MAAŞ"

Patnos Belediyesi Ağrı'da küçük bir ilçe belediyesi. Bu seçim öncesinde HDP'li belediye bir sözleşme yapıyor geçici işçilere 6 bin 300 lira veriyor, diğer işçileri 7 bin 500 lira veriyor. Arkadaşlar devletin bütçesi imkan verse bütün işçi arkadaşlarımıza en az 10 bin lira versek keşke, belediyenin imkanları olsa 20'şer bin lira versek dağıtsak. Ama niyet doğru değil, akılda o iyi iş yok, o parayı ellerinden alıyorlar bin lirasını garibana veriyorlar öbür tarafını elinden alıp kandile gönderiyorlar. İşte ona karşı da tavrımız tabiki sert olacak"

 

"GÜZEL HİZMETLER YAPILIRSA YÜZ AKI YER OLUR"

Bir gazetecinin, "Kdz.Ereğli il olacak mı?" sorusuna ise Bakan Özhaseki, "Benim bilgim dahilinde birşey yok. Ümit vererek gitmek doğru olmaz, siyaset yapıyorsanız dosdoğru olacaksınız. Şunu biliyorum Kdz.Ereğli'nin incisi, burası çelik diyarı, güzellikleri de ortada. Burada güzel hizmetler yapılırsa ülkemizin yüz akı yeri olur. Turizm destinasyon merkezi olur burası" sözleri ile yanıt verdi.

 

"YETERKİ PROJE İLE GELSİNLER, DESTEK İSTESİNLER"

Bakan Özhaseki konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Yıllarca belediye başkanlığı yapan bir arkadaşınızım. Şehirciliği az çok biliyorum. Bu konuda da doktorumuzun iyi niyetli gayretli ettiği için özellikle uğradım, getireceği projelere destek vereceğimi ifade ettim, söz de verdim. Allaha şükür söz verip de yapmadığım bir iş yok. Yeter ki proje ile gelsinler, yeter ki biz destek istiyoruz desinler, biz gereken desteği vermek için gayret edeceğiz. İl olma noktası açıldığında 50 civarında nüfusu 300-400 bine ulaşmış yerler var. O için ayrı bir karar gerekiyor, bunun için birşey söylemem doğru olmaz"

 

BELEDİYEDEN YÜRÜYEREK AK PARTİ'YE GEÇTİLER

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal tarafından çeşitli hediyeler verilirken Bakan Özhaseki beraberinde AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilciler ve vatandaşlar ile AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığına gitti.

 

"PARASINI BEN ÖDEYECEĞİM"

Engelli bir vatandaşın ilçe merkezindeki üst geçitte yer alan ve çalışmayan asansörün çalıştırılmasını talep ettiği Bakan Özhaseki, Belediye Başkanına dönerek, "Burayı not alalım, gerekeni yapalım, parasını da ben ödeyeceğim" dedi.

 

"YÖNETİCİLERİN İYİ NİYETİ, GAYRETİ VE UFKU ÖNEMLİ"

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret eden Bakan Özhaseki, "Şehirlerin hayatında belediyelerin önemi büyük. Bir bilim adamı diyor ki şehirlerin geleceği oradaki yerel yöneticilerin kaymakam, belediye başkanı, milletvekilleri, sivil toplum örgütlerinin ufukları ile doğru orantılıdır. Eğer yöneticiler iyi niyetliyse, gayretli ise o şehir ve beldeler büyür, gelişir, gider" dedi.

 

"İNSAN ELİ İLE O KADAR KÖTÜLÜKLER YAPILMIŞ Kİ, YAZIK"

Bakan Özhaseki burada yaptığı konuşmasında da şu ifadelere yer verdi:  "Ereğli cenabı Allah'ın lütfettiği en güzel coğrafya üzerinde oturuyor, Zonguldak'ta aynı şekilde. En güzeli verilmiş ama insan eli ile o kadar kötülükler yapmış ki, yazık. Zonguldak'ın içerisinde gezerken 5 metrelik daracık sokaklar gördük, dehliz gibi, böyle birşey olamaz, doğrusu da üzüldük. Allah'ın verdiği o güzel tabiat üzerinde ne yazık ki gözümüze çarpan bir sürü çirkinlikler var.

 

"YAPILACAK O KADAR ÇOK İŞ VAR Kİ"

Yapılacak çalışmalar ile Ereğli bir inci olmaya devam edecek. Yer güzel, ortam güzel ama insan eli ile yapılacak o kadar çok iş var ki. Başkanımız gayret ettikçe uğraştıkça bize de yardımcı olacağız. Yine geleceğim, takip edeceğim. Bizim amacımız hizmet.

 

4 BİR TARAFTA MEYDAN MUHAREBESİ

Bir taraftan Türkiye'de hükümet olarak gayret ediyoruz bir taraftan belediyelerde arkadaşlarımız gayret ediyorlar, 4 bir tarafta adeta meydan muharebesi vererek devam ediyoruz. Bakanlar Kurulu olarak bir taraftan bakın PKK ile senelerdir savaştık, sonuna doğru yaklaştık, yurt dışında da temizlemeye başladık. Bir taraftan içimizden hain bir grup çıktı FETÖ grubu diye onları temizliyoruz. Tikko, DHKP'ci hepsi bir arada hepsine karşı savaş veriyoruz, temizliyoruz. Bir taraftan ekonomik savaş veriyoruz, yatırımlara devam ediyoruz. Bir gece ihtilal denemesi oldu 2 gün sonra sabah bütün bankalar açıktı, işyerleri açıktı, herkes dükkanlarını açıyordu, herkes yaşamına devam etti. Bu bir Allah'ın lütfudur. Patlama olan Fransa'da bir tek patlama olduğunda askerler ortalığı istila ettiler, olağanüstü hal ilan edildi. Allah'a hamdolsun iyi işler yapmaya devam ediyoruz, çalışacağız.

 

"SONUNA KADAR DESTEĞE VARIM"

Ereğli ile ilgili üstüme ne düşüyorsa, açık senet olarak bunu alabilir ve yazabilirsiniz. Başkanım getirsin sonuna kadar desteklemeye hazırım"

 

ZİYARETE TEŞEKKÜR

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ve AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Bakan Özhaseki'ye çeşitli hediyeler verdi, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)