Posbıyık, “Mahallelerde yaptığımız çalışmaları tarih yazacaktır. Bu dönem çalışmalar benim de insiyatifim dışında başkan yardımcılarına, müdürlere yetki verdim.  Muhtarlarımız  ne isterlerse yapmaya çalıştık. Büyük çalışmalar yaptık. Şunu söylemek istiyorum bu sön dönemde yapılan çalışmalar ve çabalar inanılmazdı. Ben 40 yıldır politikanın içeresindeyim. 20 yıllık belediye başkanıyım.   Ereğli’de muhtarlarımızın da katkılarıyla böyle bir dönem yaşanmamıştır.”

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık,  Kirmanlı, Uzun Mehmet, Balı, Kırmacı, Orhanlar ve Süleymanlar Mahallesi Muhtarları tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Kahvaltıya, Başkan Posbıyık, Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Mahalle muhtarları ve Muhtarlar Derneği Başkanı,  daire müdürleri, birim amirleri,  katıldı. Kahvaltıda birlik ve beraberlik mesajları verilirken, Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, belediye sınırlarına yeni katılan mahallerde yapılan çalışmalar olmak üzere yapılan tüm çalışmalardan dolayı Başkan Posbıyık’a teşekkür etti.

 

“100 BİN NÜFUSU AŞAN KENT”

Aynı gün akşamı mahalle muhtarlarıyla yemekte bir araya gelen Başkan Posbıyık Mahalle Muhtarlarına beraber çalışmalarının anısına plaket vererek teşekkür etti.  Başkan Posbıyık konuşmasında şunları söyledi: Mahallelerde yaptığımız çalışmaları tarih yazacaktır. Bu dönem çalışmalar benim de insiyatifim dışında başkan yardımcılarına, müdürlere yetki verdim. Ne isterlerse yapmaya çalıştık. Büyük çalışmalar yaptık. Şunu söylemek istiyorum; bu sön dönemde yapılan çalışmalar ve çabalar inanılmazdı. Ben 40 yıldır politikanın içindeyim. 20 yıllık belediye başkanıyım. Ereğli’de muhtarlarımızın da katkılarıyla böyle bir dönem yaşanmamıştır. Alınteriniz emeğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Sizleri kutluyorum. Ereğli’ye çok güzel şeyler getirdiniz. Bazen geçmişi çabuk unutuyoruz. Ereğli’de susuzluk vardı. Altyapı yoktu. Bilenler Ereğli’nin nereden nereye geldiğini çok iyi hatırlayacaktır. 15 mahallesi olan bir kentti bugün 31 mahallesi olan nüfusu 100 bini aşan bir kent. Muhtarlarımızla uyumlu bir şekilde çalıştık. Bu dönemi ölümsüzleştirmek istiyoruz ve plaketle sizlere teşekkür etmek istiyorum.”

 

“EREĞLİ’Yİ BÜYÜTTÜK”

Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol,  ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Sevgi çok önemli birlik ve beraberlik çok önemli. Başkanımızla  beraber Ereğli’nin büyümesi için çok mücadele verdik. Ereğli’ye yeni mahalleler kattık ve büyüttük. Buralarda da başkanımın dediği gibi altyapı başta olmak üzere inanılmaz çalışmalar yapıldı. Yapılamaya da devam edilecek. Yine birlik ve beraberlik içerisinde hizmet yapacağımızdan eminim.”