Zonguldak'ta biriken kar nedeniyle halk pazarının çatısının çökmesiyle iki kişinin öldüğü facianın ardından yaralar sarılıyor.
Zonguldak'ta halk pazarında yaşanan facianın ardından esnafın yaraları sarılmaya çalışılıyor. Zonguldak Pazarcılar ve Sebzeciler Odası Başkanı Süleyman Özdoğan, İl Acil ve Afet Durum Müdürü Ahmet Güngör, ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun'dan oluşan heyet KOSGEB Zonguldak Hizmet Müdürü Yaşar Yıldırım'ı ziyaret etti.
Bir araya gelen heyet pazarcı esnafının yaralarının sarılması için KOSGEB'in acil destek kredisi hakkında konuştu. Hasar tespit çalışmalarının yapıldığını ve kısa sürede yardımların elden dağıtılacağını umduklarını söyleyen ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, Göçük olayından sonra başta vali bey olmak üzere Pazaryerinde enkaz kaldırma çalışmalarında bizleri yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyoruz. Başımıza bu olay geldi ama inşallah bu olay son olur. İki kişi hayatını kaybetti onlara rahmet diliyoruz, yaralı kurtulan vatandaşlara şifa diliyoruz. Pazaryerinde hasar tespitleri yaptık. Büyük bir ihtimal ile en kısa zamanda yardımları dağıtmayı düşünüyoruz. Esnaf arkadaşların yarasını sarmak için KOSGEB'in afet durumunda verdiği kredilerden esnafımızı yararlandırmayı düşünüyoruz. 100 bin TL'ye kadar 6 ay ödemesiz, 24 ay sıfır faizli bir kredi var. Pazarcı esnafı arkadaşımızla bir toplantı yapacağız. Bir kez daha göçüğün olduğu günden bu yana emeği olan tüm arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Zonguldak çok şanslı bir ildir. AFAD Müdürlüğü'nün çalışmalarını başarılı bulduk diye konuştu.
KOSGEB Zonguldak Hizmet Müdürü Yaşar Yıldırım ise Allah ölenlere rahmet eylesin. Kalanlara geçmiş olsun, inşallah böyle olayları tekrar yaşamayız. Biz de KOSGEB olarak olay olduğundan bu yana çalışmalar yaptık. KOSGEB'in böyle durumlarda acil destek kredimizin olması biraz önümüzü açtı. Vali bey ile görüştük bu süreci toplantı haline dönüştürerek esnafları krediden yararlanması için toplantı yapacağız. En azından yaralarını sarmaya çalışırız. İnşallah böyle bir olay tekrarlanmaz dedi.