Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Zonguldak’a gelerek sel felaketinin yaşandığı bölgeleri gezdi. İlk olarak Karapınar beldesini ziyaret eden Bakan Demir, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınanç’tan beldedeki son durum hakkında bilgi aldı. DSİ yetkililerinin de hazır bulunduğu ziyarette vatandaşlara önerilerde bulunan Mustafa Demir, dere yataklarına ev yapılmamasını istedi.

 “SU ÖNÜNE ÇIKANI GÖTÜRÜR”

"Su önüne çıkan engeli dinlemiyor. Su bulduğu yere akacak. Önüne set falan yaparsanız baraj olur. Karadeniz’de bununla ilgili hem Dsi’nin yapmış olduğu Giresun’da, Ordu’da ve Rize’de yapılan ıslah çalışmalarının çok yararlı olduğunu gördük. Oralarda taşkınlara yapılan mıntıkalarda çok bariz örneklerinden birisi de Güneysu ilçesidir. O kadar yağmurda Güneysu ilçesinde hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütü temsilcilerimiz ile birlikte 24 saat içerisinde hayat yüzde 98 normale döndü. O kadar büyük afet olmasına rağmen. Bunları biliyoruz çok güzel yardımlaşıyoruz ama bu bilgi ve becerilere muhtaç olmayacak şekilde de tedbirleri alalım. Bu bölgenin yağış aldığını hepimiz biliyoruz."

SON 80 YILIN EN YAĞIŞLI YAZI

Bakan Mustafa Demir,daha sonra Çaycuma ilçesine geçerek ilçe Kaymakamı Hasan Yaman’dan Çaycuma’nın sorunları hakkında bilgi aldı.Demir’in Çaycuma ziyareti sırasında Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen,  Bakan Demir’e Çaycuma yoğurt’u ve plaket hediye etti. Bakan Demir, Zonguldak ziyaretinin son bölümünde ise AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Demir, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu sene, son 80 yılın en yoğun yağış alan yazını yaşadık. Yağışlar sonucu Karadeniz’in birçok ilinde yüksek hasar bırakıcı afetler görüldü. Bu afetlerde çok sayıda insanımızı kaybettik. Hasarlı yerleri gezerek ve mağdurlarımıza yardım ederek yaraları sarmaya çalışıyoruz”