Her yıl Ramazan aylarında geleneksel hale getirilen iftar çadırı bu sene Zonguldak'ta kurulmadı. Kurulmama gerekçesi ise, İftar çadırından gerçek ihtiyaç sahiplerinin yararlanmaması olarak gösterildi.
Zonguldak belediyesi, yardımlarını sessiz ve sedasız yapıyor. Yapılan yardımları kimsenin görmemesi ihtiyaç sahiplerini mutlu ediyor. Bu konuda görüşünü aldığımız Zonguldak Belediyesi Teknik Başdanış manı Erhan Darende şunları söylüyor, "Belediyemizin yardım prensiplerinden birisi gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmak ve ihtiyaçlarına ce vap verebilmektir. Bunu yaparken de kimseyi rencide etmemek ve utandırmamaktır. Bu yüzden İhtiyaç sahiplerinin gerek bizzat müracaatlarında ve gerekse yaptığımız araştırma sonucunda tespit ettiklerimize yardımlarını bizzat kendilerine veya gösterdikleri adreslere teslim ediyoruz. Bu işi yaparken de mümkün olduğunca reklâmdan uzak durmaktır. Çünkü İnsanlara yardım etmek erdemli bir davranış tır. Yardıma ihtiyacı olan insanlara mümkün olduğunca yardımcı olmak bizlerin görevidir. Bu yardım bir yoksula yapılıyorsa başka insanların bunu görmemesi, bilmemesi çok önemlidir. Çünkü herkes gibi onlarında bir gururu vardır. Gösteriş ve takdir için yapılan yardımlar başka, gizliden yapılan, kimsenin bilmediği yardımlar başka. Yardım yapılacaksa bu gizli olmalıdır. Değerli olan, onurlu olan yardım şeklide bu şekilde gizli olandır." Dedi. Erhan Darende bunları söylerken belediyeden Ramazan yardımı alan kadınlar da şunları söylüyor, “Zonguldak Belediyesinden Ramazan yardımı alıyoruz. Yardımı yapanlardan Allah razı olsun. Yardıma muhtacız. İlk defa yardım alırken utanmadık. Çünkü yardımlar o kadar gizli yapılıyor ki adeta bir elin verdiğini diğer el görmüyor. "
Darende, kumanya, gıda türü hazırlanmış Ramazan paketlerini 2 iki bin aileye vermek olduğunu ve bu şekilde yardımlardan yaklaşık 8 bin kişinin istifade edeceğini söyledi.
İFTAR ÇADIRINDAN İHTİYAÇ SAHİPLERİ YARARLANAMIYORDU
Zonguldak'ta Ramazan ayı nedeniyle her sene kurulan iftar çadırı bu sene kurulmadı. Kurulmama gerekçesini açıklayan Erhan Darende " Birçok iftar çadırlarında olduğu gibi Zonguldak'ta da iftar çadırları gösterişten ibarettir. Kaldı ki İftar çadırlarından gerçek ihtiyaç sahipleri yararlanmıyor. Biz bunun yerine ihtiyaç sahiplerinin ayağına gitmek ve onların utanmalarına sebep olmadan yardımlarını vermektir. Zaten gerçek ihtiyaç sahipleri yaşlı kişiler evlerinden çıkıp ta iftar çadırlarına gelemiyorlar. Zonguldak'ın merkezinde daha önce kurulan iftar çadırından, Ontemmuz, Tepebaşı, Dilaver, Asma, Kırat, gibi hem kırsal ve hem de uzak ta oturanlar nasıl yararlansın. Geliş-gidişleri para. Bunu yapmaktansa ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim etmenin daha iyi olacağını düşündük ve bizim belediye olarak felsefemiz de bu." dedi.