Zonguldak'ta, 13 yaşındayken kas hastalığına yakalanan bir çocuk annesi Şennur Acar, son 4 aydır yatağa mahkum yaşıyor. Yıllardır eşinin sağlığıyla ilgilendiği için düzenli ve sigortalı bir işte çalışamayan çaresiz baba, yetkililerden yardımcı olmalarını istiyor.

Kozlu Beldesi'nde ikamet eden 17 yıllık evli Şennur (37) ve Hakkı (47) Acar çifti ile 7 yaşındaki kızları Rabia'ya yardım etmek için komşuları ve gönüllü bir hemşire seferber oldu.
    
HASTA YATAĞINDAN 'YARDIM EDİN' DİYE YALVARDI
Aylardır yatağa mahkum yaşayan Şennur Acar, hastane yatağı istiyor. Yatmaktan vücudunda yaralar oluşan Acar, yetkililere sesini duyurmaya çalıştı. Sırtında ve bacaklarında oluşan yaraların iyileşmesi için oturabileceği yoğun bakım yataklarından isteyen Acar'ın, kısık sesiyle Yardım edin! Çok fenayım, yardım edin! Yatak, yatak, yatak istiyorum! Çok acil. Valim, belediye başkanım yardım etsin. Her tarafım yara oldu. İnşallah beni kurtarın. Beni kurtarın! belediye başkanım bana daha önce sandalye verdi. Allah rızası için mübarek günlerde. Ne olursunuz yardım edin! diye yalvardı.

VEFALI EŞ
Eşi Şennur ile 17 yıl önce evlenen Hakkı Acar, 7 yıldır sandalyeye mahkûm olan eşinin yanından bir an olsun ayrılmıyor. 7 yıl önce doğurduğu çocuğunu dahi başkalarının yardımıyla emziren annenin su, yemek, ilaç, tuvalet ve gezme gibi bütün ihtiyaçlarını karşılayan Hakkı Acar, çaresiz kaldığını söylüyor. Acar, şunları ifade etti: Eşim, 13 yaşından beri kas hastası. 6-7 senedir sandalyeye bağlı kaldı, 4 ay içinde de yatağa mahkum oldu. Bronşitten tıkandı, hastaneye götürdük. Yoğun bakımda kaldı, boğazında delik açtılar. Şu anda yatağa mahkûm oldu. Gece gündüz başında duruyorum. Evden hiçbir yere ayrılamıyorum. Benden başka hiç kimse yok. Benim hayatım da tehlikede. Çünkü işsizim. Bu yaştan sonra bana iş veren de olmaz.