Alaplı Belediyesi 17 Ocak'ta evlerinde çıkan yangında eşyalarının bir kısmı yanan Duman ailesine, ev ve giyim eşyası yardımında bulundu.

Alaplı'ya bağlı Hüseyinli köyünde, 17 Ocak 2011 Pazartesi günü sobadan çıkan yangın sonucu, evindeki eşyalarının bir kısmı yanan Cevat Duman ve ailesine, Alaplı Belediyesi yardım elini uzattı. Hayırsever vatandaşlar tarafından, ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere Alaplı Belediyesi Gönül Köprüsü Mağazası'na bağışlanan mobilya türü ev eşyaları, Alaplı Belediyesi'nin araç ve personeliyle, Duman ailesinin Hüseyinli köyündeki evine ulaştırıldı. Ailenin tüm fertlerine ayrıca, Alaplı Belediyesi Gönül Köprüsü Mağazası'ndan giyim eşyası yardımı yapıldı. Evinde çıkan yangında, ev ve giyim eşyalarının önemli bir kısmı yanan Cevat Duman (76), yardımlarından dolayı Alaplı Belediyesi'ne ve hayırsever esnaf ve vatandaşlara teşekkür ederek, “Ekonomik olarak zaten iyi durumda değildik. Bir de evimizde sobadan çıkan yangınla, iki odadaki ev ve giyim eşyalarımızın yanmasıyla tamamen mağdur olduk. Yine de, evimizi tamamen yanmaktan kurtardığımız için şükrediyoruz. Bize yardım elini uzatan belediyeye ve hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Tabii, ihtiyaçlarımız bununla sınırlı değil. 6 nüfuslu bir aileyiz. Hayırseverlerimizden, ihtiyaçlarımızın karşılanması noktasında yardımlarını bekliyoruz” dedi.

MAĞAZAMIZA BAĞIŞLAYIN...

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek amacıyla kurdukları Gönül Köprüsü Mağazası'nın, kurulduğu ilk günden bu yana yaklaşık bin civarında ihtiyaç sahibi vatandaşa yardım elini uzattığını belirterek, “Biz de bu yardımları, hayırsever vatandaş, esnaf ve işadamlarımızın Gönül Köprüsü Mağazası'na yaptıkları bağışlarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu nedenle, vatandaşlarımızdan, evlerinde kendilerinin kullanmadığı; ancak kullanılabilir durumdaki ev ve giyim eşyalarını mağazamıza bağışlamalarını rica ediyoruz. Yine, hayırsever esnaf ve işadamlarımızdan da, hiç kullanılmamış ev ve giyim eşyası bağışında bulunmalarını bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımız ve hayırseverlerimiz şunu bilmeliler ki, yaptıkları bu bağışlar, yüzlerce ihtiyaç sahibi vatandaşımızı mutlu ederek, hayata tutunmaları için kendilerine güç vermektedir. Bu anlamda, Belediyemizin Gönül Köprüsü Mağazası da çok önemli bir sosyal denge unsuru olmaktadır” diye konuştu.