Zonguldak'ta küçük yaşlarda geçirdiği kaza sonucu bacakları kopan ve yardım için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) başvuran Sevim Sürücü'ye, SYDV'ye üye Türkiye Yardım Severler Derneği tarafından gönderilen eşyalar bozuk ve hurda çıktı.

Zonguldak'ın Mithatpaşa Mahallesi Rüzgarlımeşe Sokak'ta oturan 48 yaşındaki Sevim Sürücü, yardımseverlerin yardımıyla oturduğu prefabrik evden bir hafta önce kiraya taşındı. Evinde eşyası olmayan ve alacak maddi durumu da olmayan Sürücü, Zonguldak SYDV'den kendisine eşya yardımı yapılmasını istedi. Yeni eşya istemediğini, kullanılabilecek durumda olan ikinci el eşya da olabileceğini belirten Sürücü'nün bir gün önce evine eşya gönderildi. Gönderilen çekyat, çamaşır makinesi, fırın, katalitik soba, masa, halı ve sehpa gibi eşyaların bozuk ve hurda çıkması üzerine Sürücü'nün sevinci kısa sürdü. Elektrikle çalışan eşyaların bozuk olduğunu ve elektrik çarptığını kaydeden Sürücü, halının içinden de fare ölüsü çıktığını söyledi. Sürücü, "Yardımseverlerin desteğiyle kiralık ev buldular bana. Yine yardımseverler bana birkaç halı ve koltuk verdiler. Ben SYDV'den yardım istedim. Çekyat, oğlum için çalışma masası, bulaşık yıkamak için lavaboya yetişebilmem için sandalye istedim. Bana eşya göndereceklerini söylediler.
Ben sevindim, eski de olsa kullanabileceğim eşyalarım olacaktı. Ancak ben bana gönderdikleri eşyaları görünce üzüldüm. Eşyaları odaya yığıp gittiler. Halı getirmişler pis, içinden fare ölüsü çıktı. Eski, kullanılmayan çamaşır makinesi, bozuk fırınlar, kırık sehpalar, elektrik çarpan fırınlı aygazlar. Keşke kullanabileceğim eşyalar olsaydı, iki sandalye, bir masa olsaydı belki dünyaları bana vereceklerdi. Getirdikleri iki aygazın ikisi de elektrik çarpıyor. Eski merdaneli çamaşır makineleri, hepsi bozuk. Ben de insanım, benim de duygularım var. Biraz eski olur kullanırım, temiz olur en azından. Ama pis, bozuk eşyaları göndermişler. Valilik aracılığıyla, vakıf aracılığıyla bana gelen eşyalara üzüldüm. Bana, 'Hepsini hurdaya ver. Sana yaramayacağını biliyorum' dediler vakıftan. Niçin gönderdiniz bana bunları? O sevinci yaşadım ama sevinç benim burnumdan geldi" dedi.
SYDV Müdürü Havva Özkan ise, iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, "Sevim Sürücü vakfımıza müracaat etti. Yardımseverlerden bir kişi bize üye, o 'Biz hallederiz' dedi, onlar hallettiler. Biz eşyaları göremedik. Eşyalar akşam 19.00'dan sonra yüklendi. Kötü olduğundan sonradan bilgimiz oldu. Dernek yöneticilerine ilettik, onlar telafisini yapacaklarını söylediler. Biz sadece eve taşıtmak için hamal parası ve nakliye ücretini ödedik" diye konuştu.
Türkiye Yardım Severler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aytül Bozkurt da, "Eşyaları bize bir vatandaş verdi. Kullanmadığını söyledi, derneğe gelerek yardıma ihtiyacı olan birine verilebileceğini söyledi.
Biz de bunu kabul ederek, Sevim Sürücü'ye gönderdik. Ancak biz eşyaları görmedik. Gör-seydik o eşyaları oraya göndermezdik. Biz eşya-ları tekrar geri aldırdık. Kendisine yeni eşyalar götüreceğiz ve kendisine teslim edeceğiz" dedi.