Fikir ve Eğitim İçin Dayanışma Adalet Derneği (FEDA-DER), Çınar Derneği, Seç-Der, Ereğli İlçe Müftülüğü, Ereğli Memur-Sen, Ereğli İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, VEFA-DER, Gümüşhaneliler Derneği, Trabzonlular Derneği, Galatasaraylılar Derneği tarafından oluşturulan Ereğli Yardım Gönüllüleri Platformu tarafından Ali Molla Camisinde öğlen namazının ardından Suriye halkına destek amacı ile yardım kampanyası düzenlendi.

SAHİPLENİLMESİ GEREKİR

Çok sayıda vatandaşın da katıldığı yardım kampanyasında konuşan Platform adına Feda-Der Başkanı Necdet Can, onuru ile yaşamak isteyen Suriye halkının onurlu direnişinin sahiplenilmesi gerektiğini belirterek, Bu süreç çokça ibretler çıkarılacak örneklerle doludur. Suriye halkı bugün, tüm insanlığa 'Zillet içinde bir ömür yaşamaktansa, şerefli olarak ölmek daha iyidir mesajı veriyor dedi.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Ereğli'de de yardım kampanyası başlatıldığını belirten Can konuşmasında şunları söyledi: Ereğli'de yaşayan bizler mazlumun, hangi ırktan olursa olsun, kim olursa olsun, hangi dinden ve mezhep den olursa olsun elinden tutulması gerektiğine inanan insanlarız. Suriye halkının yaşadığı tarifsiz acılar bizleri harekete geçirmeyecekse en başta Müslümanlığımızdan sonra da insanlığımızdan şüphe ederiz. Ereğli Yardım gönüllüleri olarak Suriye halkı özgürlüğüne kavuşuncaya kadar onlara yardımcı olacağımızı ve ihtiyaçlarını giderebilmek adına elimizden geleni yapacağımızı beyan ediyoruz. Sesimizin ulaştığı elimizin uzandığı her yerde zalim Esad çetesinin vahşetini ifşa edeceğiz.

KARDEŞLERİN TALEBİ VAR

Zalimlere meyledip yardım eden onuru ile yaşamak isteyen kardeşlerimizi karalayıp iftira atanlara karşı dimdik duracağız. Son olarak bölgeye giden kardeşlerimizin aktardıklarına göre mazlum Suriyeli kardeşlerimizin talebi var. Ne olur günde sadece yarım saat kendinizi bizim yerimize koyun ve öyle düşünün. Kendi çocuklarınız aç kaldığında, üşüdüğünde, hastalandığında neler yapıyorsanız bizim içinde bu çabaları ortaya koyun. Evet bizler kardeşliğimizi somutlaştırmak istiyoruz. Kendimizi kardeşlerimizin yerine koyuyoruz. Tüm masa başı analizlerden uzak bir şekilde Ereğli'nin duyarlı vicdanlarına seslenmek istiyoruz. Kardeşlerimize bir ekmek de biz gönderelim. Soğuktan donmak üzere olan masum bebeklere bir battaniye de biz gönderelim. Hasta ve yaşlı dedelerin ninelerin ilacı biz olalım.