Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Meclis Üyeleri ve daire müdürleri ile birlikte Aşevi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, Aşevi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

2000 AİLEYE KUMANYA YARDIMI
Başkan Posbıyık, Ereğli Belediyesi'nin bugüne kadar Ramazan ayında Aşevi'nde sıcak aş uygulaması ile tüm Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek şunları söyledi:"Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak bugüne kadar aşevimizde pişen sıcak yemekleri Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın evlerine ulaştırarak örnek bir uygulamaya imza atmıştık. Bizim kararımız yine bu şekilde. Ancak; Ramazan Ayı'nın yazdönemine denk gelmesi nedeniyle gıda mühendisleri ile birlikte yaptığımız görüşmeler neticesinde gıda zehirlenmelerinin olabileceği ihtimaline karşı kumanya yardımında bulunacağız. Bu yardımları Ereğli'deki esnaf ve işadamlarının desteği ile yapıyoruz. Şuanki durumda Ramazan ayı boyunca içerisinde; Ayçiçeği yağı, Un, Toz Şeker, Tuz, Zeytin, Hazır Çorba, Makarna, Arpa Şehriye, Domates Salçası, Çay, Pilavlık Bulgur, Kuru Fasulye, Nohut, Pilavlık Pirinç, Kuru Üzüm, Hurma bulunan ayda iki kere yardımda bulunacağız. Bunu yaparken bugüne kadar olduğu gibi kimseyi rencide etmeden sesiz sedasız ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine kadar götürüyoruz".
ANFİ TİYATRODA ETKİNLİKLER
Başkan Posbıyık, Ramazan ayı boyunca Anfi Tiyatro'da çeşitli etkinlikler yapılacağını belirterek " Ramazan ayı süresince akşam saatlerinde Anfi Tiyatro'da yapılacak olan Ramazan şenlikleri'ne tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.