Çaycuma, Gökçebey, Devrek, Zonguldak ve Bartın'dan Van Erciş'teki depremzedelere gönderilen yardım malzemeleri önceki gün Erciş'teki Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Temsilciliği'ne ulaştı. Depremzedeler Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği'ni telefonla arayarak yardımlardan dolayı teşekkürlerini ilettiler.

KESK Çaycuma Bileşenleri, depremin en büyük yıkıma ve hasara yol açtığı Erciş'te acil olarak kuru gıdaya ihtiyaç olması nedeniyle ikinci kez yardım gönderecek. Zonguldak Demokrasi Platformu, Halkların Demokratik Kongresi Zonguldak Meclisi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, KESK Çaycuma ve Gökçebey Bileşenleri ile Ekin Yayıncılık tarafından Çaycuma, Gökçebey ve Devrek'te yardım kampanyası başlatılmıştı. KESK Çaycuma Bileşenleri tarafından temin edilen bir Mitsubishi Kamyonet dolusu battaniye, yorgan, çocuk giysi ve ayakkabıları, çocuk bezi, çocuk maması, biberon, oyuncak, bay-bayan kışlık giysisi, kadın pedi, kuru gıda ve kırtasiyen oluşan ihtiyaç malzemeleri önce Zonguldak'a götürülmüştü. Zonguldak ve ilçeleriyle, Bartın KESK Şubeler Platformu ve Bartın TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Öğrenci Üye Kolu tarafından temin edilen çeşitli yardım malzemeleri TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu, KESK Zonguldak Şubeleri ve Halkların Demokratik Kongresi Zonguldak Meclisi tarafından tutulan kamyonlarla 28 Ekim 2011 Cuma günü Van Erciş'teki depremzedelere gönderilmişti. Zonguldak ve ilçelerinden gönderilen yardım malzemelerini teslim alan Van Erciş TMMOB Temsilciliği gerekli duyarlılığı gösteren tüm Zonguldak halkına teşekkür ederek yardımların depremzedelere dağıtıldığını ve depremin en büyük hasara yol açtığı Erciş'te acil olarak kuru gıdaya ihtiyaç olduğunu Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği'ne bildirdi.
İKİNCİ KEZ YARDIM
KESK Çaycuma Bileşenleri tarafından yapılan açıklamada, depremin en büyük yıkıma ve hasara yol açtığı Erciş'te acil olarak kuru gıdaya ihtiyaç olması nedeniyle ikinci kez yardım gönderileceği belirtilerek, 3 Kasım 2011 Perşembe günü yalnızca kuru gıdadan oluşan yardım malzemelerini Van Erciş'teki TMMOB Temsilciliğine kargo ile göndereceğiz. Yardımda bulunmak isteyenlerin 3 Kasım 2011 Perşembe günü saat 16.30'a kadar kuru gıda malzemelerini KESK Çaycuma Bileşenlerine bağlı sendikaların yönetici ve işyeri temsilcilerine vermeleri veya Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği binasına getirmeleri önemle duyurulur. denildi.