Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından Filyos Beldesi'nden bir kamyon, ev eşyası ve giyecek yardımı depremzedeler için yola çıktı
Filyos Beldesi'nde Kızılay Şube Başkanlığı ve Filyos Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen kampanya ile vatandaşlardan öncelikle lazım olacak ısıtıcı gibi eyaların yanı sıra mutfak eşyeları ve giyiş eşyaları toplandı.
Belde halkının büyük destek verdiği kampanyada toplanan malzemeler, Filyos Belediyesi'ne ait kamyona yüklendi. Malzemeler, yine yahırsever belde halkının yardımlarıyla kamyona yüklendi. Yardımların kamyona yüklenmesi esnasında çalışmalara destek veren Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, toplanan yardımların Kızılay'ın Düzce'deki toplama deposuna göndereceklerini ifade etti. Van Dehpremi'nde ölenlerin yakınlarına baş sağlığı ve evleri zarar gören vatandaşlara da geçmiş olsun temennisinde bulunan Başkan Ünal,23 Ekim'de Van ilimizde, Tüm Türkiye'yi olduğu gibi bizleri de üzen bir deprem oldu. Bu soğukta, oradaki vatandaşlarımız evsiz barksız kaldı. Onlar da, insan, can taşıyorlar. Biz de bu duruma kayıtsız kalamazdık.
Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi, biz de beldemizde bir yardım kampanyası başlattık. Filyos Kızılay Şube Başkanlığı ile ortak başlattığımız kampanyaya belde halkımızda yoğun ilgi gösterdi. Kampanya neticesinde vatandaşlarımız battaniye yatak, ısıtıcı gibi, malzemelerini ve mutfak aletlerini Van'a göndermek üzere bizlere teslim etti. Bu malzemeleri belediyemize ait bir kamyona yükledik. Bu kamyonumuz, Kızılayın düzcedeki toplama deposuna teslim edeceğiz dedi.
Öte yandan kamyonun Düzce'deki Kızılay'ın Toplama deposuna teslim edildiği öğrenildi.