Çaycuma Taşçılı Köyü'nde ikamet eden Kumser ailesinin dramının basına yansıması, Kimse Yok Mu Derneği ve hayırsever vatandaşları harekete geçirdi. Kimse Yok Mu Derneği'nin, ailenin acil ihtiyaç duyduğu gıda, ayakkabı, giysi, ısıtıcı, televizyon cihazı gibi eşyalardan oluşan yardım paketleri ile 600 TL nak-di yardımı ulaştırması aile üyelerini sevindirdi. Aileye gazeteci, memur, esnaf ve işçilerin bir araya gelerek satın aldığı ayakkabı ve giyim eşyaları da takdim edildi. Bedensel engelli işsiz baba Suat Kumser (32) ve sinirsel hastalı ğı bulunan 6 yıllık eşi Sevgi Kumser (30); çocukları Kader (5), Kardelen (3) ve Mehmet Can (2) Aşağı Taşçılı Mahallesi'nde ikamet eden babaanne Semiha ve 80 yaşındaki dede Mehmet Kumser'in yanında yaşam mücadelesi veriyor. Üç ayda bir dede Mehmet Kumser'in aldığı 280 TL'lik yaşlılık maaşı ve baba Suat Kumser'in üç ayda bir aldığı 550 TL'lik engelli maaşıyla geçinmeye çalışan aile; yokluğun yanı sıra hastalık, engellilik ve yaşlılıkla da mücadele ediyor. Ailenin mağduriyetini 1 ay önce yayınlanan haberlerle basından öğrenen Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü Nevzat Ay, Taşçılı Köyü'ne gidip Muhtar Sadullah Beklen'den bilgi aldıktan sonra ailenin mağduriyetini görüp dernek merke-zine durumu bildirdi. Gerekli evrakları gönderdikten sonra 1 ay içinde ailenin ihtiyacı olan eşyalar Çaycuma ilçesine gönderildi. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in talimatıyla Zabıta Müdürlüğü'nün aracı temin edilerek yardım paketleri Taşçılı köyüne ulaştırıldı.  Kendilerine yeni eşya alındığını gören evin küçükleri Kader, Kardelen ve Mehmet Can, alınan ayakkabıları giyerken büyük sevinç yaşadı. Çıplak ayaklarla dolaşan çocuklar, botları giyerek evin içinde sevinçten koşuşmaya başladı. Kendisine gönderilen eşyaları heyecanla giyinen çocukların yüzündeki gülücüklerin her şeye bedel olduğunu ifade eden yardımsever Nevzat Ay, "Böyle bir mutluluk herkesin başına gelmez. Bu anlatılamaz, çok güzel bir duygu. Çocukları ve aileyi gördünüz, ben şu teyzenin, amcanın gözyaşlarını gör düm. Bu güzel tabloyu ben hiç hayatımda unutamam" diye konuştu. Taşçılı Köyü Muhtarı Sadullah Beklen, öncelikle ailenin mağduriyetini gündeme geti-rip yardım gelmesini sağlayan basın mensuplarına teşekkür borçlu olduklarını belirterek, "Ailenin durumu kamuoyuyla paylaşıldı ve hayırsever vatandaşlarımız da bu olaya el atmaya başladılar. İlçede Güpgüpoğlu firması, bu aileye çekyat soba ve bazı yardımlarda bulundu. Şimdi ise Kimse Yok Mu Derneği'nin gönderdiği yardımlar ortada. Ben Kimse Yok Mu Derneği'ne de sizin huzurunuzda çok teşekkür ederim. Aile çok mağdur, bu yardımlardan inşallah bir nevi mağduriyetleri giderilmiş oldu. Bu yardımların hayırsever kurumlardan devamını bekliyoruz. İnsanların mağduriyeti giderilebilirse bize ne mutlu! Ayrıca Nevzat kardeşimiz de bu aileyle yakından ilgilendi, derneği haberdar etti, kendisinden Allah razı olsun" dedi. 
SİNİR HASTASI ANNEYE TEDAVİ İHTİYACI
Anne Sevgi Kumser ise hasta olduğu için kendisinin bakamadığı çocuklarıyla kayınvalidesinin ilgilendiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Bende sinirsel hastalık var. Bazen aniden içim daralıyor. Kendimi kaybediyorum, o ortamdan uzaklaşmak istiyorum. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Bazen camları elimle burarak kırıyorum. Kollarımda hep çizikler oluştu. Kendim ilgilenemediğim için kayınvalidem çocuklarıma bakıyor. Mümkünse benim tedavim için yardımcı olunmasını istiyorum."
Evin küçük kızı Kardelen'in yardım heyetini uğurlarken, "Yine gelin, bizi unutmayın!" diye seslenmesi herkesi duygulandırdı.