Halil Posbıyık'ın 2007 Mayıs ayında milletvekili adaylığı için Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesi üzerine, Belediye Meclis üyeleri tarafından ilk yerel genel seçimlere kadar bu görevi yürütmek için başkanlığa getirilen Murat Sesli ile eski TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz, eski TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Likoğlu'nun da aralarında bulunduğu 47 şüpheli hakkında;  silahlı  suç örgütü kurmak ve yönetmek gibi suçlarla hazırlanan iddianame Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve 19 Ocak 2010 tarihinde ilk duruşmanın yapılacağı öğrenildi.

27 Ocak 2009 tarihinde Kdz. Ereğli Belediyesi ve TSO başta olmak üzere yapılan baskında bir çok kişi gözaltına alınmış ve Belediye Başkanı Murat Sesli ile Ahmet Likoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı sanıklar tutuklanmıştı. Murat Sesli, cezaevinde iken babasının vefatı nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Operasyondan 357 gün sonra yargıç önüne çıkacak olan şüpheliler hakkında Ceza Kanunu'na göre değişik hapis cezaları isteniyor.