Çebi Grubuna yönelik 3 yıldır sistematik şekilde Zonguldak'ta yayın yapan bir gazete tarafından algı yapıldığını anlatan Hamzaçebi, yargıda hesaplaşacaklarına vurgu yaptı.

Çebi Grubunun kimseyi dolandırmadığını, 150'ye yakın personeli ile bölge ekonomisine değer ürettiklerini anlatan Hamzaçebi, kendisine yönelik önceki gün basına yansıtılan haberlere de tepki gösterdi.

Belge ve fotoğraflarla gazetecilere açıklamalarda bulunan Hamzaçebi, özetle şu ifadelere yer verdi:

"Çebi Grup firmasının 150’ye yakın sigortalı çalışanı vardır. Çebi Grup’un kimseyi dolandırmaya ihtiyacı yoktur. Ben asla evraksız konuşmam. Ben buradan Valime, Kaymakamıma, Cumhuriyet Başsavcıma, İl Emniyet Müdürüme sesleniyorum. Bunlar bir çete. Bizden araçları alıp ertesi gün başkalarına satarak ve yine bir şirket ismi daha değiştirerek yeni şirketin üzerine bu arabalar devredilerek kendilerine 5-6 milyonluk yeni bir rant elde etmişlerdir. Ama biz mağduruz. Mağdur olan Yasin Hamzaçebi’nin firması. Yasin Hamzaçebi bugüne kadar kimseyi dolandırmadı. Nitelikli dolandırıcı diye hep bu haberi yaptı o malum kişi. Benim birine borcum varsa gelsin alsın ben buradayım. Düşünsenize Çebi Grup’un borcu var, ama 150 kişiye ekmek veriyor. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu talimat ile 150 kişiye istihdam sağladığımız kişilere bir kişi dana nasıl arttırabiliriz derdindeyiz. Bizim köyde bir tabir vardır, adam paçamıza yapıştı, bırak bizi kardeşim"