AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile partinin önceki il Başkanı Celil Uzun Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Ailesi ile ilgili dağıtılan bildirilerle ilgili mahkemelik oldu.

 

Celil Uzun, 2004 yılında bir gece dağıttırılan ve Posbıyık’ın şahsı ve Ailesiyle ilgili insanlık dışı ifadelerin yer aldığı bildiriyi, Fazlı Erdoğan’ın dağıttırdığını iddia etmişti.

 

2004 Yerel Genel Seçimleri’nin bir gün önceki gecesinde Kdz. Ereğli’de dönemin ANAP adayı Halil Posbıyık’ın şahsı ve ailesi hakkında bir çok hakaretlerin yer aldığı bildirinin dağıtılması gündeme bomba gibi düşmüş ve kendini bilen tüm çevreler tarafından bu tür bir hareketin alçaklık olduğu vurgulanarak tepki gösterilmişti.

Posbıyık ve Ailesi’nin  kişi hak ve özgürlüklerine yapılmış bu çirkin saldırının seçime gölge düşürdüğü ve bu tür hareketlerin veya saygı dışı tüm davranışların mağdur yaratarak ters tepki vereceğine dönük tartışmalar sonucunda, nerede bastırıldığı ve kim tarafından kaleme alındığı bilinmeyen bildiriler aradan beş yıl geçtikten sonra yeniden gündeme geldi. Bu bildirileri AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın dağıttırdığına dönük iddiayı ortaya atan AKP’nin Zonguldak önceki il Başkanı Celil Uzun oldu. Uzun, gazetemize yaptığı açıklamada bu tür davranışların ters tepeceğini söylemesine rağmen Fazlı Erdoğan’ın bildiriyi yazdırıp, bastırıp dağıttırdığını öne sürmüştü. Bu haberin yayımlanmasının ardından AKP Milletvekili Erdoğan yaptığı açık lamada olayı yalanmamış ve konuyu Celil Uzun’u mahkemeye vererek yargıya taşıyacağını bildirmişti. Erdoğan’ın açtığı davanın 12 Haziran 2009 tarihinde yapılacak olan duruşmasına tanık olarak çağrılan Gazetemizin Köşe Yazarı Eyüp Bektaş, yayımlanan haberle ilgili ifade verecek.

 

KİM YAZDI?

Dağıtılan bu bildiriyi kaleme alan ile ilgili olarak yapılan yorumlar ve bastırılan matbaayla ilgili iddiaların açıklığa kavuşturulmaması olayın ardındaki sır perdesinin tam olarak kalkmasını engelliyor.