Yüksel Balcı’nın da işyerinin bulunduğu Devrek Yolu Caddesindeki bir çok işyerini Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından yıkılması ve ardından da bu arsalar üzerindeki mallara el konulup belediyenin deposuna taşınması ile ilgili yargı sürecinde Balcı lehine sonuçlandı.

Bu konuda Yüksel Balcı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:

“Ereğli Belediyesi özellikle Yüksel Balcı’nın buradaki tuğla ve kiremit gibi inşaat malzemelerine el koyarak Belediye’ye ait depoya kaldırmıştı. Yüksel Balcı’da Zonguldak İdare Mahkemesi’ne dava açarak Belediye’nin aldığı bu kararın bozulmasını istedi. Zonguldak İdare Mahkemesi ise belediyenin bu uygulamasının hukuka aykırı olduğunu oy birliği ile kabul etti. Zonguldak İdare Mahkemesi tarafından oy birliği ile alınan kararda, davacının arsası üzerine bekçi mopası ve inşaat malzemesi koyabileceğini bunun kanuna aykırı olmadığına işaret etti ve belediye’nin yaptığı bu işlemde hukuka uygunluk görülmediği kararına vardı.

TAZMİNAT DAVASI YOLDA

Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, İdare mahkemesinin bu kararından sonra yaptığı açıklamasında adalete her zaman güvendiğini belirterek, yargının bu kararından sonra kendilerine tazminat davası açma hakkının doğduğunu söyledi.

Yüksel Balcı şöyle dedi: “Ne yazık ki bu tür konularda tazminat Belediye’nin kasasından çıkıyor. Oysa kanuna aykırı kararın altına imza atan kişilere ceza verilmesi gerekir.

Belediye başkanı bu kararı uygularken kanuna aykırı olduğunu bildiğine adım gibi eminim. Eğer bilmiyorsa hukuk danışmanlarında bir sorun var demektir. Ama hukuk danışmanlarının kendisini uyardığını sanıyorum. O kanuna aykırı olduğunu bilerek bu uygulamayı gerçekleştirip, yani tapulu arsamızın üzerinden mallarımıza el koyup kişisel egosunu tatmin etmiş oldu. Nasılsa tazminatı cebinden ödemeyecek!

Üzgünüm, açılacak tazminat davasındaki ödemeler bu Ereğli halkının ödediği vergilerden, yani belediyenin kasasından ödeniyor.

Bunun örneğini geçmişte de yaşadık. Erçin Haşhaş’a kanuna aykırı olarak verilen yerden doğan 700 bin lira civarındaki tazminat Belediye’nin kasasından ödendi. Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne yazık oluyor. Belediye kişilerin egolarını tatmin etme makamı olmamalı…”