Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Eyüp Yıldırım,”Yargılamalar 28 Şubatın hesabını sormaya yetmez” dedi.

 

Saadet Partisi Genel İdare Kurul Üyesi Eyüp Yıldırım, İlçe teşkilat binasında gazetecilere yaptığı açıklamada,  28 Şubatın hesabını sormak ve öcünü almak üretime dayalı ekonomik sistemi uygulamakla ancak D-8 projesini tekrar hayata geçirmekle olacağını söyledi. 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere en hazır hale gelmek için Türkiye genelinde çalışma başlattıklarını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

“İlçe tarama programı çerçevesinde kurum ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde buluyoruz. Türkiye’de 81 il ve 970 İlçemizde genel merkezimizin tertip ettiği 5 aylık program sürecinde seçim öncesi teşkilatlarımızla alakalı var olan çalışmaları gözden geçirmek varsa eksikleri gidermek ve seçime en hazır şekilde teşkilatlarımı hazır hale getirmek istiyoruz. Saadet Partisi diğer partilerden farklı olarak gücünü teşkilatlarından alan bir partidir. Teşkilatlardan gücünü alan bir parti olarak yerel seçim çalışmalarını önemsiyoruz. Bu gün 28 Şubat süreci ile alakalı olarak pos model darbe dediğimiz 28 Şubat sürecini organize eden gerek askeri kanat olsun gerekse sivil kanatta ilgili olsun yapılan bu yargılamalar halkımızın ilgi odağı olmuştur. Ak Partinin yapmış olduğu propagandalarda görüyoruz ki 28 Şubat ile ilgili darbeyi yapanlara karşı darbenin hesabını soruyor gibi bazı söylemler oluyor. Biz diyoruz ki, darbenin hesabını sormak gerçekleştirilmiş olan darbenin sebebini ortadan kaldırmakla mı olacak, yoksa sadece figüranlarını cezalandırmak mı olacak diye soruyoruz. Yargılamalar 28 Şubatın hesabını sormaya yetmez. 28 Şubatın hesabını sormak ve öcünü almak üretime dayalı ekonomik sistemi uygulamakla olur. Ancak D-8 projesini tekrar hayata geçirmekle olacaktır.”

 

Toplantıya, Ak Parti Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Ramazan Cavdar, Alaplı Saadet Partisi Ramazan Sarıkaya ve partililer katıldı.