CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 12 Eylül’de yapılacak olan referandum çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Köktürk, gece-gündüz köy ve kent gezilerini sürdürürken, Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek burada çalışan emekçilerden referandumda “Hayır” oyu vermelerini istedi. Köktürk beraberinde İl Genel Meclisi üyeleri ve İlçe Yönetimiyle birlikte Küçük Sanayi Sitesini ziyaret etti.

Köktürk “ülkemizin temel sorunlarının; bölücü terör, yoksulluk, işsizlik, yolsuzluk olduğunu, anayasa değişikliklerinin bu büyük sorunlarla ilgisinin olmadığını” söyledi.

Köktürk, “AKP’nin ülkenin sorunlarını bir kenara bırakıp kendini yargılayacak olan yargıyı ele geçirmenin peşine düştüğünü ifade ederek, 12 Eylül’le hesaplaşma diyorlar ama hiç 12 Eylülün getirdiği dokunulmazlıklardan söz etmiyorlar, hiç 12 Eylül ürünü olan YÖK’e dokunmuyorlar. Ne yapıyorlar; yargıyı değiştiriyorlar, daha doğrusu yandaş yargı yaratmanın adımlarını atıyorlar. Uyguladığı politikalarla yoksulu ve emekçileri ezen, TEKEL işçilerine karşı saldırgan politikalar uygulayan AKP iktidarına karşı “Hayır” diyelim” diye konuştu.