Yapımına 2013 yılında başlanan yüzme havuzunda sona gelindi. Bülent Ecevit Üniversitesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun 2015 Haziran ayında açılması planlanıyor.

Konu ile ilgili Bülent Ecevit Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Üniversiteye ve tüm Zonguldaklıların hizmetine sunulacak yarı olimpik yüzme havuzu kentte önemli bir boşluğu dolduracak.

8.5 milyon TL maliyeti olan ve son teknoloji kullanılarak yapılan yüzme havuzu Zonguldak için önemli bir boşluğu gidermiş olacak. 4500 metre kare alana kurulan bu kompleks, yarı olimpik yüzme havuzun yanı sıra fitness salonu, hamam gibi tüm spor ve sağlık ünitelerini de içerecektir. Yüzme havuzu ayrıca 250 kişi kapasiteli tribüne sahiptir. Yüzme havuzunda kullanılan teknoloji şu anda Türkiye’deki en gelişmiş yüzme havuzlarında ve sosyal tesislerde kullanılan teknolojidir. BEÜ öğrencileri ve Zonguldaklıların heyecanla bekledikleri açılış Haziran 2015’te.”

Çalışmalarda sona gelindiğini belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut ÖZER “Yarı olimpik yüzme havuzunu da içeren spor kompleksimizi haziran ayında hizmete alacağız. Hem üniversitemize hem de Zonguldak'a böyle bir tesisi kazandırmaktan son derece mutluluk duymaktayım. Tesisin açılmasıyla öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz için çok önemli bir hizmeti daha hayata geçirmiş olacağız.  Ayrıca Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz da vermiş olduğu eğitimin kalitesini artıracak önemli bir tesise kavuşmuş olacaktır. Bülent Ecevit Üniversitesi; eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet üretimi faaliyetlerinin her geçen gün kapasite ve kalitesini artırma yolundaki yürüyüşüne kararlı ve kendinden emin adımlarla devam etmektedir.” dedi.