Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözüyle de ifade ettiği gibi, geleceğimize yön verilmesinde çok önemli bir rol üstlenen öğretmenlerimiz, yarınlarımızın da en büyük güvencesidir.”

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yapılan açıklamalar şu şekilde:

 

VALİ ALİ KABAN:

Yarınlarımızın teminatı sevgili yavrularımızı, gençlerimizi doğruya, gerçeğe ve bilime ulaştıracak yol ve yöntemleri öğreten; bilgi ve deneyimini birleştirip öğrencinin istifadesine sunan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Hayatımızda çok önemli ve temel bir rol oynayan eğitimin, geliştirilmesi ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi geleceğimiz açısından çok büyük önem taşımaktadır.

Bilgi çağının her yönüyle yaşandığı günümüzde, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda ihtiyaç duyulan değişimlerin yapılması, toplumun refah düzeyinin arttırılması, ancak eğitim öğretime gereken özenin gösterilmesi ile mümkündür.

Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin bugün yetiştirmekte olduğu kuşak, çağdaş Türkiye’yi temsil edecek ve ülkesini dünya ulusları içerisinde söz sahibi yapacaktır.

Bu bağlamda öğretmenlik onurlu bir meslek olduğu gibi yoğun emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen bir meslektir.

İşte bu nedenle öğretmelerimiz yerine getirmiş oldukları bu ulvi görev nedeniyle toplumsal hayatımızda her zaman saygın bir yer edinmişlerdir. Ne mutlu onlara ki güzide bir mesleğin mensuplarıdırlar.

Hoşgörüleri, bilgi ve birikimleri bu zamana kadar olduğu gibi ülkesine milletine yürekten bağlı ülkesini ve ulusunu seven kendine güvenen araştıran kişilikli öğrenciler yetiştirmeye fazlasıyla yetecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımızın ülkesine milletine ve insanlığa faydalı bireyler olmaları yolunda fedakarca çabalayan onlara yoğun emek özveri sabır ve hoşgörü göstererek her yönden gelişmelerine büyük katkı sağlayan eğitimin temel taşı vazgeçilmezleri öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyor, saygılar sunuyorum.

 


AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ FARUK ÇATUROĞLU:

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı;

Çaturoğlu mesajında şu ifadeler yer verdi; “Öğretmenlerimiz yediden yetmişe her bireyin temelinde emeği olan, geçmişin öğreticisi, geleceğimizin kurucusu dünyanın en onurlu ve kutsal mesleğine sahip müstesna kişilerdir. Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde 24 Kasım Öğretmenler Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, bu vesileyle meslek andı içmiş yeni, eski bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyor, bu mesleğe ömrünü adamış vefakâr öğretmenlerimizin hürmetle ellerinden öpüyorum.

Her birey hayat boyu öğrenir. Yeni değerler üretebilmek, faydalı insanlar olabilmek için hayat boyu devam eden iyi bir eğitime ihtiyaç vardır. Milli, ahlaki ve kültürel değerlerine sahip çıkan yeni nesiller yetiştirmek, çağımızın gereği olarak kalkınmanın temelinde yer alan eğitimli işgücüne sahip, çağdaş, güçlü, bir Türkiye olmak bizlerin de en büyük hedefidir. Bu hedef doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak başta öğretmenlerimiz olmak üzere her birimize çok önemli görevler düşmektedir. Unutmamalıyız ki eğitim alanında atılan her ileri adım, ülkemizin aydınlık geleceğine yapılmış bir yatırımdır.

Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerin en onurlusunu seçerek; çocuklarımızı çağdaş bilgi ve teknoloji donanımlı yetiştirerek geleceğe hazırlama sorumluluğunu üstlenen, geleceğimizin mimarı tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tekrar kutluyor, öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

 

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR:

Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Milletvekili Ulupınar mesajında şu ifadeler yer verdi.

“Mesleklerini büyük bir özveri ve amatör ruhla gönüllülük esasına göre icra eden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Eğitim sadece insanların geleceklerini belirlemez, aynı zamanda insanların oluşturduğu ülkelerin geleceğini de belirler. Bugün dünyada bütün ülkelerin öncelikleri eğitimdir. Eğitim sorununu çözen toplumlar diğer alanlarda başarılı olmuş ve kalkınmışlardır.

Aileden başlayan ve hayat boyu devam eden uzun bir süreç olan eğitimin kaliteli olmasının ve amacına ulaşmasının temelini öğretmenlerimiz oluşturmaktadır. Öğrendiğimiz ilk harften, ölene kadar edindiğimiz bilgi, beceri ve davranışların kazanılmasında sorumluluk alan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek, ellerini ne kadar öpsek azdır.

Öğretmenlerimiz, kendilerini bireylerin hayatlarını şekillendirmeye adamış, bu onurlu ve itibarını hiçbir zaman kaybetmeyecek mesleklerini her şeye rağmen yerine getirmekten çekinmeyen ender insanlardır.

Hz. Ali’ nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’ sözünden yola çıkarak vermiş oldukları emekleri unutmadan onları sadece bir gün değil her gün anmalı ve takdir etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bizlere hayatın anlamını öğreten, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, görevi başında fedakarlığın simgesi haline gelmiş bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN TURPCU:

 

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Turpcu yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi:

“Bir ülkenin geleceğine yapabileceği en büyük yatırım eğitim yatırımlarıdır. Bu nedenledir ki uygar toplumlar en fazla yatırımları eğitim alanına yapar, bütçelerini eğitime ayırır, eğitim emekçilerini el üstünde tutarlar. Geçmişten bu yana eğitimli olmak, milletleri ve devletleri ayrıcalıklı hale getirmiş, onları güçlü yapmıştır. Ülkemizin kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi; toplumun sosyal ve kültürel yönden gelişmesi ancak eğitimle mümkündür. 

Bu gerçeklerin aksine, AKP'nin yıllardır yap-poz gibi değiştirdiği eğitim sisteminin eğitimin kalitesini getirdiği durum ortadadır. Ülkemizde öğretmenlerimiz ciddi ekonomik ve sosyal sıkıntılarla karşı karşıya bulunmakta, siyasi baskı altında görevlerini icra etmek zorunda bırakılmaktadır. Atanamayan, atanmadıkları için psikolojileri bozulan hatta intihar eden öğretmenlerimiz bulunmaktadır. 

Bununla birlikte, tarikat ve cemaat etkilerine açık bir devlet yapılanmasının, yani dinin, siyasete, adalete, orduya, özellikle de eğitime alet edilmesinin ülkemiz için ne denli sonuçlar doğurduğunu da yakın zaman önce çok acı tecrübeler yaşayarak gördük. 

 

15 Temmuz sonrası süreçte ayrım yapılmadan binlerce öğretmen yok yere görevlerinden alındılar, ihraç edildiler. FETÖ ile mücadele adı altında cadı avına dönüşen bir sürece girdik ve bu süreçte solcu, sosyalist öğretmenler, üniversitelerdeki akademisyenler fırsat bu fırsat denilerek, kurunun yanında yaş da yanar mantığıyla, hepsi sanki suç işlemiş gibi haksız yere çok ağır bedeller ödediler. Bu öğretmenlerimizin, akademisyenlerimizin hepsi suç işlemiş olamaz. Haksızlıkların ucu bucağı olmadığını gördük. Bu süreçte öğretmenlerimiz ve akademisyenlerimiz çok büyük haksızlığa uğradı, zarar gördü. 

 

Dinin alet edildiği ‘dindar, kindar, itaatkar’ bir nesil istenmesinin bizi hangi notaya getirdiği ortadadır. Ülkemizi çevreleyen coğrafyada yaşananlar da `Laik-Demokratik-Bilimsel Eğitimin` önemini bir kez daha göstermiştir. 

 

Bu nedenle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün soran, sorgulayan, itaat ve biat kültürünü benimsemeyen ‘fikri hür, vicdani hür, irfanı hür’ nesiller yetiştirme politikasına sıkı sıkıya bağlı kalmalıyız. Hedefimiz, edebiyat, bilim ve sanat ışığında; sorgulama ve eleştirel düşünme yeteneğine sahip, dünyadaki gelişmeleri izleyip anlayabilen, sorunlar karşısında çözüm yolu olarak akıl ve bilimin temel alındığı bireyler yetiştirmek olmalıdır. Yolumuz Atatürk’ün aydınlanma devrimleridir. Başka yol yoktur!

 

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren toplumda öncü görevini üstlenen, insan yetiştirmek gibi zor bir sanatı üstlenen öğretmenlerimizi yoksulluğun kıskacına alan, baskı altına almaya çalışan, mesleğine küstüren uygulamalara karşı durmak için,  laik, bilimsel, demokratik, nitelikli bir eğitim sistemi yaratmak ve tüm eğitim emekçilerini ekonomik ve sosyal açıdan tatmin eden bir çizgide olması için değerli eğitim emekçilerimizin her zaman yanlarında olacağımın bilinmesini isterim.

Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatlarını kaybetmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkenin aydınlık geleceğine sahip çıkacak yeni nesilleri yetiştirecek olan tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ:

 

Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 88’inci yılında, Başöğretmenimiz Atatürk’ü büyük bir saygı ve minnetle anıyor, onurlu meslekleriyle her zaman gönlümüzde ayrıcalıklı bir yere sahip olan, geleceğin mimarları değerli öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü en içten duygularımla kutluyorum.

 

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir”anlayışı ile inşa ettiği çağdaş ve laik eğitim sistemimiz ve bu sistemin baş tacı öğretmenlerimiz son yıllarda olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım tarihini buruk bir şekilde karşılamaktadır.

 

Bir toplumun kalkınması, refah ve mutluluğu öğretmenlere bağlıdır. Çağdaş,laik ve nitelikli bir eğitimin gerçekleşmesinde öğretmenlerimizin önemi çok büyüktür. Bireyin özgürleşmesi ve hak ettiği noktaya gelmesini, insanca yaşamasını sağlayan da öğretmendir.

 

Geleceğimizin aydınlık olabilmesi için öğretmenlerimizin en doğru biçimde yetiştirilmesi, toplumda hak ettiği yere gelmesi kaçınılmazdır. Ağır ekonomik ve sosyal sorunlarla boğuşan öğretmenlerden istenilen başarıyı beklemek mümkün değildir.

 

AKP döneminde nitelikli, çağdaş ve laik eğitim  rafa kaldırılmış; tamamen siyasi kadrolaşma yapılarak, liyakatsız ve yeteneksiz yöneticilere görev verilmiştir. Maalesef aydın, çağdaş, ilerici, becerikli, liyakatlı Milli Eğitim kadroları tasviye edilmiştir.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyet'in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır” diyerek, bu kutsal görevin gücü ve önemine vurgu yapmıştır.

Bu anlamda, çağdaş, laik, bilimsel eğitim yolunda, gelecek kuşaklara rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin , eğitim emekçilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım.

 

 

GÖKÇEBEY BELEDİYE BAŞKANI VEDAT ÖZTÜRK:

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Öztürk mesajında şunları kaydetti;

“Dünyada her çağda en doğru ve kazançlı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsanlık sağlam temeller üzerine yetişirse canlı ve cansız içinde bulunduğumuz hayatın her varlığı huzur ve selamet bulur. Bunları da sağlayacak tarafsız, iyi niyetli, kültürlü, başarılı, çalışkan ve vizyon sahibi öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Eğitim fonksiyonlarını yerine getirmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, her şeyden önce öğretmenlerimizin gayretine bağlıdır. 

Her şartta ve koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, her türlü zorluğa rağmen amacından hiçbir zaman sapmadan, gerektiğinde bu yolda canını ortaya koyan, bilimin, aydınlık düşüncenin güzel insanlarını yetiştiren, çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz her şeyin en iyisini en güzelini hak etmektedir.

En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, yıllarını bu mesleğe adamış emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

KOZLU BELEDİYE BAŞKANI ERTAN ŞAHİN:

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

Kozlu Belediye Başkanı 
Ertan Şahin, öğretmenler gününü kutladı. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Şahin, mesajında şunları belirtti; 

"
Bilgiye, öğrenmeye, eğitime hak ettiği değeri veren bir kültürün evlatları olduğumuzu ifade ederken Yüce Kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetinin 'oku' emriyle başlaması okumanın, öğrenmenin ve eğitimin önemini gayet açık şekilde anlatmaktadır. Türk toplumlarında eğitimin önemi kadar eğiten de önemli olmuş ve saygı duyulmuştur. Türkiye güçlü ve müreffeh bir ülke yolunda hızlı ve emin adımlarla yürürken, en büyük umudumuz bugün okul sıralarında oturan çocuklarımız, gençlerimiz ve onları şekillendiren Öğretmen'lerimizdir. Kendilerine emanet edilen çocukları ve gençleri en iyi şekilde yetiştirmek için gerekli bilgi donanımını sağlayan, daha güzel bir dünya hedefiyle onlara erdem kazandırarak yarınlar için en önemli yatırımı yapan Ögretmen'lerimize teşekkürü bir borç bilirim. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Çağdaşlaşma yolunda Cumhuriyetimizin ihtiyacı olan 'fikri hür', 'vicdanı hür', 'irfanı hür' nesilleri yetiştiren tüm öğretmenlerimize geleceğimize kattıkları değer için yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL:

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Uysal, mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Öğretmenlik mesleği her şeyden önce sabır ve özveri gerektiren ulvi bir vicdan mesleğidir.

Çocuklarımızın zihinsel, bedensel, duygusal, sosyal ve toplumsal açıdan gelişiminin anne ve babadan sonra en büyük temsilcileri olan değerli öğretmenlerimizin yetiştirmekte olduğu kuşak, ülkemizi gelişmiş ülkeler arasında söz sahibi yapacak, onların hoşgörüleri, bilgi ve birikimleri şimdiye kadar olduğu gibi ülkesine, milletine yürekten bağlı, ülkesini ve milletini seven, kendine güvenen, araştıran, sorgulayan kişilikli öğrenciler yetiştirmeye fazlasıyla yetecektir.

Öğrencinin gören gözü, işiten kulağı, hisseden kalbi, düşünen beyni, konuşan dili, yazan kalemi olan eğitimin temel taşı öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor,  Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere,  aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimiz ve eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm eğitim çalışanlarına, emekli olmuş öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve esenlikler diliyorum.”

 

 

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN:

Tüm dünyanın en kutsal mesleklerden biri olarak kabul ettiği ve büyük değer verdiği öğretmenlik,  doğumundan başlayarak ölümüne kadar sürekli öğrenme arayışı içinde olan insanlığın tarihinde her zaman ayrı bir öneme, ayrı bir değere sahip olmuştur.

İçinde yaşadıkları toplumun kültürel, sosyal, tarihsel değerlerini; öğretilerini,  gelecek nesillere taşıma çabasında olan öğretmenlerimiz, bir yandan da, topluma yararlı, gelişen çağa ayak uydurabilen, donanımlı nesiller yetiştirmenin uğraşını vermektedirler. Toplumun geleceğini de belirleme noktasında olan, böylesine önemli bir görevi üstlenen öğretmenlerimiz, saygının, sevginin, en büyüğünü hak etmektedirler. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözüyle de ifade ettiği gibi, geleceğimize yön verilmesinde çok önemli bir rol üstlenen öğretmenlerimiz, yarınlarımızın da en büyük güvencesidir.

Bu duygularla, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve çalışan öğretmenlerimize de başarılar ve aileleriyle birlikte huzurlu bir yaşam dilerim.

 

KDZ. EREĞLİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ NUMAN KORKMAZ:

Sevgi, şefkat ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik, ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkması ve uluslararası camiada saygın bir ülke haline gelmesi için şüphesiz en önemli meslek gruplarının başında gelmektedir.

Öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. İlk emri “oku” olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır.

Öğretmenlerimiz olağanüstü bir gayret ile gece gündüz demeden, yurdumuzun her köşesinde olduğu gibi ilçemizin de her köşesinde cehalet ile mücadele etmektedir. Sınırsız bir fedakarlık ve sabır ile çalışan öğretmenlerimizin hakkını ödemek mümkün değildir.

 Eğitime yapılacak her yatırım ve sağlanan her desteğin, milletimizin aydınlık geleceğine ve refahına yapılan yatırım olduğuna inanıyor ve bu doğrultuda tüm imkanlarımızla öğretmen ve öğrencilerimize daha iyi koşullar oluşturmaya çalışıyoruz. 

Milli birlik ve bütünlüğün sağlanmasında en önemli aktörlerden biri olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda gençlerimizin ve çocuklarımızın ahlaki erdem ve insani değerlere ulaşması konusunda da çok önemli roller üstlenmişlerdir. Bizler, içinde bulunduğumuz şartlar ve imkânlar ne olursa olsun öğrencilerimize en etkin eğitim-öğretimi vermeye  ;Zorlukların  ve imkansız sayılan işlerin göbeğinde fırsatların yattığını da çok iyi  biliyoruz.Onları bilgili, donanımlı ve çağdaş düşünebilen bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmekteyiz.

Şuna inanıyoruz ki Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği Muasır Medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda, Türkiye gelecekteki hedeflerine dünyadaki değişime uzak kalmayan, kendini yenileyen, genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır.

Annesinin kucağından ilk kez ayrılıp, emanet gelen çocuklarımızı şefkatiyle kucaklayıp, hayat denizinde yelken açtıran, karşısına çıkacak çetin yolları, o yolları nasıl yürüyeceğini gösteren, karanlık dehlizlerde önünü aydınlatacak meşaleleri yakan, milyonlarca çocuğun gelişmesinde, benliğini bulmasında, yarınlara hazırlanmasında sonsuz emek harcayan siz değerli öğretmenlerimiz; üzerimizdeki hakkınızı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır.

Ülkemizi, insanımızı aydınlık bir geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, güç şartlar altında ülkemizin her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, özveri, sabır, emekle çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Öğretmenin kalemimin mürekkebi alın teridir.
Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.”

  

ÇAYCUMA BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT KANTARCI:

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Öğretmenlerimize hak ettiği saygın yeri kazandırmak için gerekli düzenlemeler acilen yapılmalıdır” dedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “Çağdaş dünyanın ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş sağlıklı bir eğitim sistemi, bir ülkenin, dünyada hak ettiği saygın yerini alabilmesinin birinci koşuludur. Günümüzün rekabetçi dünyasında, bilimden sanayiye, sağlıktan spora, kentleşmeden tarıma hayatın tüm alanlarda yarışabilmenin yolu, amaç ve işlevleri doğru belirlenmiş bir eğitim sisteminin kurulmasından geçmektedir. Eğitimin en önemli amaçlarından biri de, yurttaşlık haklarıyla görevlerini bilen, demokratik hayatın bilgisine sahip olan ve ona uygun tavırlar geliştirebilen bireyler yaratmaktır. Şunu çok iyi kavramalıyız ki, yurttaşlarına, geçmiş-gelecek ilişkisini doğru kurup yarını hazırlama becerisiyle çağdaş dünyanın gereksindirdiği değerleri kazandıramayan ülkeler, kaynaklarını akılcı kullanan bir toplum yaratamaz” dedi.

 

TÜRKİYE 142 ÜLKE ARASINDA 82’NCİ

Mesajında ülkenin eğitim alanındaki yerini de özetleyen Kantarcı, “Öte yandan dünyanın büyük ekonomileri arasına girip, bir refah toplumu yaratma hedefiyle Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına hazırlanan Türkiye, ne yazık ki, eğitimini, bu hedeflere karşılayabilecek şekilde düzenleyememektedir. Eğitimin değil de siyasetin ihtiyacına göre sürekli olarak sistem değişikliklerine gidilmesi, laik-bilimsel yaklaşımlardan uzak bir şekilde yapılandırılmaya çalışılması, zaten sorunlu olan niteliğinin sürekli düşmesine neden olmaktadır. 142 ülkenin ekonomi, devlet yönetimi, eğitim, sağlık, güvenlik gibi konularda incelendiği ‘2015 Yılı Refah Endeksi’ne göre, Türkiye, eğitimde, 82. sırayı işgal etmektedir” diyerek açıklamasını sürdürdü.

 

ÇOK ÇALIŞIP AZ KAZANIYORLAR

Öğretmenlerin yaşadığı sorunlara da işaret eden Kantarcı, mesajında, “Ülkelerini geleceğe hazırlayan yapıtaşları olarak çağdaş dünyada büyük itibar gören öğretmenlerin, özlük hakları, sosyal ekonomik koşulları gibi göstergelerinde de kötü bir tablo bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre öğretmenlerimiz Avrupalı meslektaşlarından daha çok çalışmakta, ancak çok daha az ücret almaktadır. Liyakati, kıdemi, başarıyı esas almayan atamalarla zaten huzursuz edilen öğretmenlerimiz, bir de, hukuksuz açığa almalar ve kamudan ihraç kararlarıyla iş güvencesinden de yoksun bırakılmaktadır. Üniversitelerde gerekli eğitimi tamamlayarak ‘öğretmen’ niteliği kazanan binlerce eğitimcinin, atanma sorunu, tüm yakıcılığıyla gündemdeki yerini korumaktadır. Bu tablo hızla değişmeli, öğretmenlerimize hak ettiği saygın yeri kazandırmak için gerekli düzenlemeler acilen yapılmalıdır” şeklindeki ifadelere de yer verdi.

 

TÜM ÖĞRETMENLERİN, ‘ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM

Kantarcı mesajını “Bu duygularla, her türlü zorluğa katlanarak yarın umudumuz sevgili çocuklarımızı geleceğe hazırlayan değerli öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, yaşamını kaybeden tüm eğitimcilere Allah’tan rahmet diliyor, bu vesileyle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum” sözleriyle bitirdi.

 


CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI SERTAN OCAKCI:

 

Cumhuriyet Türkiyesi’nin aydınlanma devrimi ile elde edilen kazanımların ışığında çocuklarımızı ve gençlerimizi aydınlatan, Ülkemizin her köşesinde büyük yurtseverlik örnekleri göstererek görev yapan, güzel yurdumuzun çağdaş, aydın, cefakar, onurlu insanları öğretmenlerimize sınırsız sevgi ve gönül borcu duyarak öğretmenler gününü kutluyoruz.

           

Hiç kuşkusuz bu yıl da 24 Kasım buruk kutlanıyor. En başta ekonomik olmak üzere bir sürü sorunla mücadele etmek zorunda kalan öğretmenlerimizin, yıllar içinde giderek daha da ağırlaşan sorunları çözüm bekliyor.

           

Cumhuriyetin ilk yıllarında, Başöğretmen Atatürk’ ün yol göstericiliğinde saygın ve itibarlı bir yere sahip olan öğretmenlik, o altın dönemleri arar hale getirildi.

           

Eğitim aydınlığın yoludur. Bunu sağlamanın en önemli yolu ise öğretmene sahip çıkılması, öğretmenlik mesleğini yeniden saygın ve çekici bir meslek haline getirmekle olanaklıdır.

                       

Bugün onbinlerce öğretmen açığına rağmen yaklaşık 300 bin öğretmenin işsiz kalması, atanamaması sorunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

 

Ülkemizin öğretmensiz okul-okulsuz öğretmen gibi bir lüksü yoktur. Boş geçen bir sürü branş dersi öğretmen beklemektedir. Çağdaş bir toplum olabilmenin ilk adımı öğretmenlerimizin tüm sorunlarının çözülmesi ile mümkündür.

 

Ücretli öğretmenliğin kaldırılması, tüm öğretmenlerin kadroya alınması, işsiz öğretmen bırakılmaması, öğretmenlerin grevli-toplu sözleşmeli özgür  sendikal haklara kavuşması, eğitim politikalarının belirlenmesinde öğretmenlere söz hakkı verilmesi mücadelesinde öğretmenlerimizle birlikte olduğumuzu bir daha vurguluyoruz.

 

Büyük Önder Atatürk’e 88 yıl önce verilen başöğretmen ünvanı nedeniyle öğretmenler günü olarak kutladığımız bu günde tüm öğretmenlerimizi kutluyor saygılar sunuyoruz. 



BEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MAHMUT ÖZER:

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer; 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitiminde ve geleceğe hazırlanmasında en önemli rol öğretmenlerimizindir.
Öğretmenler, bir ülkenin gelişmesinde, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde, bireylerin toplumsal hayata hazırlanmasında ve milli ve manevi değerlerin genç kuşaklara dolayısıyla geleceğe aktarılmasında öncüdürler. Ülkemizin gelişme ve yenileşme süreçlerine katılma ve uluslararası arenada yer alabilmesi uzmanlaşmış ve iyi yetişmiş insan gücü potansiyelimizle mümkündür. Ülkemizde bugün çocuklarımızın ve gençlerimizin milli bilinci, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş, aklı ve vicdanı hür; düşünen, üreten ve edinimlerini insanlık yararına kullanabilme yetisine sahip bireyler olarak yetişmesi yine öğretmenlerimizin emek ve gayretleriyle mümkün olacaktır.

Öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, ülkemizin yarınlarını bugünden işleyen birer sanatçı hassasiyeti ve ustalığı ile mesleklerini icra etmektedirler. Emeklerini genç nesillerin üzerinden eksik etmeyen bu kutsal mesleğin sahiplerine, değerli öğretmenlerimize yürekten şükranlarımı sunuyor; tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

AK PARTİ ALAPLI İLÇE BAŞKANI MUSTAFA YAVUZ:

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Yavuz mesajından, "Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması sizlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Ülkemiz kalkınmasının eğitimden geçtiğine inancımız sonsuzdur. Bu eğitimi veren de siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Bundan dolayı Gazi Mustafa Kemal, 'öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' demiştir. Bizler siz değerli öğretmenlerin eseriyiz. Bilim ve teknoloji çağına uyum sağlayabilecek, hem evrensel hem de milli ve manevi değerleri özümseyecek, bu vatanın ileriki sahiplerinin kendileri olduğu bilincine varabilecek, ben değil biz duygusunun geliştirilerek sorumluluk duygusunun verildiği yeni nesil de sizlerin eseri olacaktır. Sizler, toplumu var eden, topluma şekil veren toplum mühendislerisiniz. Toplumda var olan güzellikler sizler sayesinde devam edecek, kötülükler de sizlerin vereceği eğitim sayesinde yok olacaktır. Yetiştirdiğiniz her bir öğrenci geleceğe attığınız birer imzadır. Gelecek sizlerin elindedir ve gelecek sizlersiniz. Sizler, sadece öğrencilerimize değil, tüm insanlara, tüm insanlığa sevgi dağıtan, doğruya yönelten, toplumun bilgili kişiler olması için çaba gösteren, insan haklarına saygılı, insanları ve doğayı seven bir toplum meydana getirmeyi hedefleyen ulvi bir mesleğin mensuplarısınız. Sizler, insanlara ve insanlığa her zaman ve her koşulda, yenilenmeyi, mücadele etmeyi öğreten bir mesleğin mensuplarınız. Daha mutlu, barış ve sevgi dolu bir ülkede yaşamanın siz öğretmenlerin eseri olacağı inancındayım. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenler gününüzü kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

 

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİM KURULU:

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu bir mesaj yayınlayarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Mesaj şöyle;

“24 Kasım 1928 tarihi Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bu nedenle 24 Kasım günü, ülkemizde her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimize sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Öğretmenlik; gece gündüz demeden günün 24 saati hayatın her alanında insana görev ve sorumluluk yükleyen, mesai sınırlarını aşan, emeklilikte bile topluma örnek olmayı gerektiren dünyanın en kutsal mesleklerinden biridir.

Öğretmenlerimiz, geleceğimiz için umut ışığıdır. Ülkemizin geleceği, öğretmenlerimizin taşıdığı eğitim ateşi ile daha da aydınlık olacaktır. Öğretmenlerimiz, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.

Ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal sorunlarını çözmek, onların daha sağlıklı şartlarda ve daha iyi koşullarda görev yapmalarını sağlamak zorundayız.

Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak değerli öğretmenlerimizin sendikal mücadelelerine her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyoruz”.


EĞİTİM İŞ KDZ. EREĞLİ TEMSİLCİLİĞİ:

 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mekteplerinin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz.

Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere vermiştir. O’nun; “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adına alma yeteneğini kazanmamıştır. Ona basbayağı bir topluluk denir, ulus denemez. Bir topluluğun ulus olabilmesi için kesinlikle eğiticilere, öğretmenlere gereksinimi vardır” sözleri bunun en güzel örneğidir.

Ancak öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları, Cumhuriyet döneminden bugüne geçtiğimiz yıllar içinde sürekli gerilemiştir.

 Özellikle AKP iktidarı döneminde eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, 4+4+4 gerici eğitim yasasıyla Öğretim Birliği’ne vurulan darbe, okul dönüşümleri, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama hevesi, eğitimin dini referanslara göre şekillendirilmek istenmesi öğretmenlerin yaşadığı sorunları daha da derinleştirmiştir.

Tamamen yandaşlarını kayırma amacını taşıyan, değerlendirme ölçütleri belli olmayan bir mülakat yöntemiyle yöneticiler kıyıma uğratılmıştır. Çağdaş, ilerici, devrimci, Atatürkçü yöneticiler tasfiye edilerek iktidarın kapıkulu zihniyetine uygun yöneticiler atanmıştır.

672 sayılı KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşık 70 bin öğretmeni meslekten çıkarmış ya da açığa almıştır. Görevden almalarla var olan öğretmen açığı daha da artmıştır. Bu tabloya rağmen Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmen atamasından vazgeçmiş mülakata dayalı sözleşmeli öğretmen sistemini getirmiştir.

Bütün bu sorunlar yetmezmiş gibi siyasi iktidar, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasım tarihine TEOG sınavını koyarak öğretmenlerin bu günü kutlamasına, öğrencileriyle bir araya gelmesine engel olmuştur.

Eğitim-İş’in 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, 43 ilde 837 öğretmenle görüşerek yaptığı “Öğretmenlerin borç durumlarına ilişkin öğretmen görüşleri” adlı araştırma sonuçları öğretmenlerin ekonomik açıdan yaşadığı sıkıntıları ortaya koydu.

 Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 52’si kredi kartına, yüzde 52’si bankaya, yüzde 22’si esnafa, yüzde 25’i ise şahıslara borcu olduğunu belirtirken, yüzde 32’si annesinden ve babasından maddi destek alıyor. Borçla geçinmek zorunda kalan öğretmenlerin yüzde 25’i ek iş yapıyor, sinemaya, tiyatroya, tatile gidemiyor, yüzde 8’i maaşına en az bir kez icra geldiğini kaydediyor. Araştırma sonuçları öğretmenlerin yüzde 60’ının gelecekten ümitli olmadığını ortaya koyarken, yüzde 64’ü özgürce fikirlerini açıklayamadığını söylüyor. 

     

  Yaşadığımız bütün sorunlara rağmen bütün öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.