Tüm ilköğretim okullarının katılabileceği fotoğraf yarışması düzenlendi.

Tema Vakfı ile Kdz. Ereğli Nurdan Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim aracılığı ile tüm ilköğretim okullarını kapsayan Doğa konulu fotoğraf yarışması düzenlendi.
Yarışmaya katılan okullara Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tema Vakfı olarak ödüllendirmelerin yapılacağı belirtilirken, Doğa konulu fotoğrafların ise 26 Mart 2012 Pazartesi günü saat 12:30'da Osman Zeki Oral Sergi Salonunda açılışı gerçekleştirilecek. 30 Mart Cuma gününe kadar fotoğraflar halkın beğenisine sunulacak.
Tema Kdz. Ereğli Temsilcisi Nilgün Durak konu ile ilgili şu bilgileri verdi:
Ülkemiz genelinde 1992 Yılında Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit tarafından ana felsefesi TOPRAK olarak kurulan TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma) Vakfının İlçe Temsilciliği olarak yıllardır süren çalışmalarımız sevindirici gelişmelerle devam ediyor.
TEMA Vakfı olarak çalışmalarımızı ağırlıklı olarak Eğitim ve Ağaçlandırma çerçevesinde sürdürmekteyiz. İlçemizde birçok İlköğretim, Ana Okulları, Kreşler, Lise ve Üniversitemizde olduğu gibi birçok Dernek, Kurum ve Kuruluşta, Erozyon, Küresel Isınma/İklim Değişikliği, Biyoçeşitlilik, Enerji Kaynaklarının Verimli Kullanımı gibi konularda eğitim çalışmaları, seminerler, paneller gerçekleştirmekteyiz.
Son birkaç yıldır ise bizleri çok sevindiren ve onurlandıran olay, artık bu eğitimler için bizim talebimizden daha fazlası biz çağrılmaktayız. Bütün gönülden çalışan sivil toplumcular gibi kendi özel zamanlarımızdan memnuniyetle fedakârlık yaparak bir anlamda topluma olan, Vatan topraklarının kutsallığına, kaderine terk edilemez olduğuna olan inancımızla her eğitim çalışmasına katılmaya gayret etmekteyiz.
Bu günlerde ki çalışmalarımıza başladığımızdan itibaren olumlu yaklaşımlarını gördüğümüz gerek halk, gerek dernekler, kurumlar ve bütün bunlara ulaşmamızda, çalışmalarımızın daha etkin ve geniş olmasında son derece önemli, gerekli olan basınımızın seçkin temsilcilerinin bizlere duyarlı, yardımcı yaklaşımları ile mutluyuz, çalışma motivasyonu kazanıyoruz.
İlçemizde Nurdan Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu Resim Kulübü tarafından liderliği yapılan ve tüm İlköğretim Okullarını kapsayan DOĞA konulu bir fotoğraf yarışması düzenlenmekte.
Milli Eğitim tarafından desteklenen bu yarışmada gelecek neslimize doğa konusunda duyarlılık aşılanma amacının yanı sıra somut olarak doğaya katkıda bulunulması konusunda çok önemli bir adım atılarak Vakfımızın çalışmaları destekleniyor.
Bugünün minik elleri, yürekleri, gözleri geleceklerinin daha sağlıkla yaşanabilmesi adına, daha yeşil, oksijeni bol bir dünya adına FOTOĞRAFLARININ GELİRLERİNİ TEMA VAKFI'NA BAĞIŞLAMAYA karar verdiler.
Yarışmada derece alan çocuklarımıza Okulları, Milli Eğitim ve TEMA Vakfı olarak ödüllendirme yapılacak ve bu önemli SERGİ 26 MART 2012 PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 12.30'DA AKM, OSMAN ZEKİ ORAL Sergi Salonunda açılışı yapılarak 30 MART'a dek beğenilerinize sunulacaktır. Sizler de çocuklarımıza, geleceklerine ve Ülkemizin konusunda en iddialı en somut çalışmalarıyla önde gelen Vakfına destek olmak istiyorsanız sergimizi onurlandırmanızı içtenlikle rica ediyor sizleri davet ediyoruz.