Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği “Türkiye halk Oyunları Yarışmalarına” katılacak olan Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, çalışmalarını sürdürüyor.

Ekip antrenörü Cemil Soydan, İnönü Parkı’ndaki açık alanda süren çalışmalar sırasında yaptığı açıklamada, ‘Minikler Düzenlemeli’ dalında Zonguldak İl Şampiyonluğu ardından elde ettikleri Halk Oyunları Bölge Şampiyonluğu sonrası, Türkiye Halk Oyunları Yarışması’na katılmaya hak kazandıklarını söyledi.

18-19 Haziran tarihlerinde Diyarbakır’da düzenlenecek yarışmalara katılacaklarını anlatan Soydan, şöyle dedi: “Ereğli, ilçe olarak bu tür bir organizasyonda temsil edilen ilk ekip ünvanına sahip oldu. Aynı zamanda Zonguldak’ı da temsil etmiş oluyoruz. Halen hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.  Ekibimiz, Kırşehir Yöresi oyunları ile yarışmaya katılacak. Al Elma, Üç Oğlan, Kırşehir’in Gülleri, Gel yanıma ve Yürü Güzel olmak üzere 5 oyunla katılacağımız yarışmada, 8,5 dakikalık oyun sergileyecekler. Kız ve erkek yardımcılarımdan oluşan 8 kişilik ekibimizle günde yaklaşık 4 saat çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 21 sporcumuzun sergilediği oyunları takip eden yardımcılarım, eksik ve aksaklıkları tespit ediyorlar. 15 Haziran’a kadar sürecek çalışmalarımızın ardından, 16 Haziran Pazar günü, yarışmaların yapılacağı Diyarbakır’a gitmek üzere ilçeden ayrılacağız. Hedefimiz her zaman olduğu gibi birincilik. İnşallah bunda da başarılı olacağız. Desteklerinden dolayı, başta Belediye Başkanımız Halil Posbıyık olmak üzere yönetimimize teşekkür ediyoruz"

Tamamlanan çalışmanın ardından Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü Minikler Halk Oyunları ekibi toplu hatıra fotoğrafları çektirdiler.