Türkiye Emekliler Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi Başkanı Ali Ayhan, “30 Haziran Emekliler Günü” ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı.

 

"ÇOK İYİ BİLMEKTEDİRLER"

Ayhan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Haziran 1927 günü emekli olması sebebiyle her yıl 30 Haziran tarihinin Emekliler Günü olarak kutlandığını belirttiği açıklamasında, "Gazi Mustafa Kemal emekli olupta köşesine çekilip oturmamıştır. Dünya alem bilmektedir ki o büyük insan ulusu için sağlığını, hayatını riske ederek son nefesine kadar çaba harcamıştır. Çok iyi bilinmektedir ki, o büyük devlet adamı kurduğu Cumhuriyetin tanımında sosyal devlet tanımı vardır" dedi.

 

Ayhan açıklamasına şöyle devam etti:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün şu veciz sözü ile Sosyal Devletin varlığını emekle bütünleştirerek devleti yönetecek olanlara ebedi hatırlatma yapmıştır. Demiştir ki; 'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kuvvetleriyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir Milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur ve o Millet de şevkat ve adalet hissi kaybolmuş demektir' Yaşam mücadelesi emeklileri zorlar hale gelmiş ve büyük çoğunluğunu yoksulluk sınırının altına düşmüştür. Emekliler gelir adaletsizliğinin biran önce giderilmesi 2000 yıl öncesinin intibak probleminin çözüldüğü gibi 2000 sonrası emekli olanların da intibak sorunlarının çözümünü, sağlıkta katkı payının kaldırılmasını beklemektedirler. Emekliler yaş yetmiş iş bitmiş kişiler değildirler.

 

"TOPLUMA HİZMET SUNMAKTA"

Emeklilerimizin bu vatanın taşında toprağında emekleri bulunmaktadır. Ayrıca biz emeklilerin tecrübe ve birikimlerinden yararlanılmasını istiyoruz. Bilgi birikimi ve tecrübenin en güzel örneğini Türkiye Emekliler Derneği vermektedir. Derneğimizin 108 şubesiyle 12 milyon civarı emeklinin yanı sıra bütün topluma hizmet sunmaktadır. Emeklilerimizin 30 Haziran Emekliler Gününü kutlarken sağlıklı, mutlu, huzurlu bir emeklilik yaşamalarını temenni ediyoruz"