CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte tüm emekli maaşlarının eşit olması ve aradaki farklılıkların kalkması için yasa tasarısı hazırladıklarını dile getirerek; "Emeklilerimizin maaş farklarını gidermek için "intibak yasası"nın çıkarılması için bir yasa tasarısı hazırlıyoruz. Süper emekli, 1995 emeklisi, 2000 öncesi emeklilerimiz var, bunların hepsine ayrı ayrı uygulamalar yapılıyor. Birisi 560, diğeri 720-960 YTL arasında maaş alıyor. Emeklilerimizin maaşları arasında haksızlıklar var. Bütün bu haksızlıkları ortadan kaldırmak için intibak yasası tasarısı hazırlıyoruz.
Yani bütün emeklilerimiz aynı maaşı alacaklar ve emeklilerimizin enflasyona ezdirilmemesi için çabalayacağız" diye konuştu.
Zonguldak'ta 145 bin emekli olduğunu ve AKP iktidarı döneminde göç ve işsizliğin arttığını kaydeden Köktürk; "Zonguldak'ımızda her geçen gün işsizlik artıyor bunun sonucunda da vatandaşlarımız başka şehirlere göçüyor. Bu durum AKP iktidarının Zonguldak'a bakış açısıdır. Zonguldak'ın nüfusu 615 bin 145 bin emeklisi var. Ama emeklilerimizin de aldıkları maaşlar yetmiyor, hazırladığımız intibak yasa tasarısıyla emeklilerimizin de rahat etmelerini sağlayacağız" dedi.
"AKP'nin, işçilere ve emeklilere yedi yıl önce verdiği sözlerin yerine gelmediğini" vurgulayan Köktürk; " Yedi yılda işsizlik ve huzursuzluk iyice ilerledi. Krizin ülkeyi teğet geçeceği sanılarak dikkate alınmadı. Yedi yıl içinde özelleştirme adı altında 50 milyar dolarlık tesislerimiz ve kaynaklarımız satıldı. Ülkedeki en önemli darbeyi emekliler yedi. Emeklilerin rahata kavuşması için İntibak Yasası'nın çıkması gerekir.
Ülkede 8 milyon 900 bin emekli vatandaşımız var. Söz konusu emeklilerimizin 6 milyon 700 bini açlık sınırında bir maaşla geçinmeye çalışıyor. Ülkede yedi milyon işsiz var. Bu Hükümet, işsiz sayısında rekor kırdı. Ülke ekonomisi yüzde 13,8 küçüldü. Bu rakam bir dünya rekorudur" dedi.