Kdz. Ereğli Belediye yönetimi Göztepe'ye turizm açısından bakarak  çok yönlü incelemeler yaptı.

 

Göztepe Karadeniz Ereğli'nin kent merkezinde bulunan ve mezarlıklar ile televizyon verici antenlerinin bulunduğu çok önemli bir tepe. Bu tepenin turizm açısından değerlendirmesine dönük projeler üreten Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir kez daha bu tepeye tüm belediye ekibini de toplayıp giderek incelemelerde bulunurken, yapmayı düşündükleri düzenlemelerle ilgili olarak yasal prosedürün beklendiğini dile getirdi.

 

Posbıyık ve ekibinin Göztepe'de yaptığı incelemelerle ilgili olarak belediyeden şu yazılı açıklama yapıldı:                                                                                                                  .

 

Karadeniz Ereğli'nin önemli ve tarihi mekanlarından biri olan ve bazı yerlerinde yatırlar bulunduğu için de sit alan kapsamına giren Göztepe'nin halka açılması ve kenti gözleme noktası olarak kullanılabilmesi amacıyla gerekli yasal müracaatları yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Halil Posbıyık, alınacak yasal izinler dahilinde Göztepe'nin mevcut dokusuna zarar vermeden Karadeniz Ereğli için mükemmel bir turistik alan hazırlamayı amaçladıklarını söyledi. Bu çalışma için gerekli projelendirmelerin de alanlarında uzman bir ekip tarafından yapılacağını ve Karadeniz Ereğli'ye gelen her misafirin, yapılacak bu düzenlemelerle yaratılacak yeni Göztepe'ye hayran kalacağını belirten Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından düzenleme çalışmalarını zaman kaybetmeden başlatmayı hedeflediklerini bildirdi.