Alaplı Tüketici Koruma Derneği Başkanı Halit Tekin, tüketim arzusunun zengin, yoksul demeden yaşam kalitesini 'erozyona' uğrattığını belirterek "Toplumumuz üretmeden, tüketimi, hele de bilinçsiz tüketime devam ettiği sürece ekonomik çıkmazdan kurtulamaz" dedi.
Tekin, toplumun üretim değil bir tüketim toplumu olduğunu belirterek "Yıllarca savaş meydanlarında birbirini tüketmeye alışkın insanların bu Tüketim arzusu, zengin, yoksul demiyor, yaşam kalitesini 'erozyona' uğratıyor... Tüketim çılgınlığı umarım; bir gün olurda inşallah suyumuzu da, soyumuzu tüketmez" dedi.
Alaplı Tüketici Koruma Derneği Başkanı Halit Tekin, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Ne üretirsen üret! İster kâğıt, kalem,
İster uçak, gemi. Üreticilik zor iş Emek ve zaman istiyor. Yetmiyor…
Bilgi ve beceri istiyor. Yetmiyor.  Kimi zaman ter, Kimi zaman
Kan ve can istiyor Yetmiyor. Tüketim öylemi ya, Hiçbir eğitimi Ve becerisi olmadan
İnsan; anne karnında Başlıyor tüketmeye.
Doğuyor. Hava, su, süt, biberon Tüketiyor. Büyüyor.  Gıda, giysi, otomobil, bilgisayar tüketiyor
Yetmiyor… Garson, aşçı, tesisatçı Doktor, avukat, iktisatçı tüketiyor. Yetmiyor Siyasetçi, bakan, başbakan, belediye başkanı tüketiyor. Yetmiyor. Ülkesini, kişiliğini, en yakınlarını ana babasını, çocuklarını tüketiyor.
Yetmiyor. Zamanla yeraltını, yerüstünü, Deniz altını, deniz üstünü Ve mavi gökyüzünü tüketiyor. Yetmiyor…
Bir zamanlar insanların yaşamına hükmeden aslanlar, Kaplanlar ve timsahlar, Şimdi korkudan titriyor. Ulu tüketici soylarını tüketmesin diye, Ama onlar tüketiyor. Yetmiyor. Tüketim toplumu yeni tüketicileri yaratıyor. Yeni tüketicileri eğitiyor.
Onlara medyada tüketimin cazibelerini anlatıyorlar. Ama Tüketilenler, üretilirken, tüketenlerden de söz etmiyor. Yıllarca savaş meydanlarında birbirini tüketmeye alışkın insanların bu Tüketim arzusu, zengin, yoksul demiyor, yaşam kalitesini 'erozyona' uğratıyor... Tüketim çılgınlığı umarım; bir gün olurda inşallah suyumuz uda, soyumuzu tüketmez. Bu toplum üretmeden, tüketimi, hele de bilinçsiz tüketime devam ettiği sürece ekonomik çıkmazdan kurtulamaz… İnsanoğlu tüketirken de pekâlâ üretebilir. Nasıl mı? Bilinçli tüketerek, İsraf, nimeti gönderene karşı saygısızlıktır
Tüketim arzusu, zengin, yoksul demiyor, yaşam kalitesini 'erozyona' uğratıyor. Mübarek Ramazan ayı içinde daha duyarlı olunmasını temenni ederiz."