Çaycuma Belediyesi maden ocaklarında işçi naklinde kullanılan faytonlarla, Filyos Irmağı kenarında gezinti yapılmasını sağlayacak demiryolu hattının döşenmeye başladığı şöyle açıklandı.

 

Köprübaşı mevkiindeki pazaryerinin bitiminden başlayan çalışmayla ilk etapta bir kilometrelik hat döşenecek.  Demiryolu hattı ileriki dönemlerde Pehlivanlar ve Karalar mahallelerine kadar ulaşacak. Fayton gezinti amaçlı olduğu kadar, Köprübaşı’ndan Karalar Mahallesine kadar olan bölgedeki insanların pazaryerine ulaşımını da sağlayacak. 

 

“MADENCİLİK KÜLTÜRÜNÜ YERÜSTÜNDE YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Filyos Irmağı’nın sedde içine alınmasıyla kazanılan alanlardaki düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Zemin ıslahının ardından peyzaj düzenleme işlerimiz devam ediyor. Gezinti amaçlı olarak kullanılacak faytonun üzerinde yürüyeceği demiryolu hattını döşemeye başladık. İlk etapta 1 kilometrelik demiryolu inşa edeceğiz. Sonraki etapta Pehlivanlar ve Karalar mahallerine kadar hattı uzatacağız. Oralarda yaşayan vatandaşlarımıza pazaryerine gidip gelebilmeleri için seçenek de yaratırken, yöremizin madencilik kültürünü yerüstünde yaşatmaya çalışıyoruz. Çaycuma’da yaşamayı bir keyif haline dönüştürüyoruz. Demiryolu hattı peyzaj görünümüyle de kentimize değer katacak” dedi.