Zonguldak'ta 3 hafta önce kalbi delik ve organları ters dünyaya gelen Eymen Yiğit Alkan, ambulans helikopterle sevk edildiği Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Tepebaşı Mahallesi'nde ikamet eden Esra (27) ve Özay (30) Alkan çiftinin, 5 Temmuz'da Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya gelen ve Eymen Yiğit ismini verdikleri ilk bebekleri, doğumundan 14 gün sonra nefes almakta zorlanınca, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Eymen bebek, burada yapılan tetkiklerden sonuç alınamayınca Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan muayenesinde, Eymen Yiğit'in bütün organlarının ters yerde bulunduğu ve kalbinde delik olduğu tespit edildi. Eymen bebek, daha ileri tetkik için Sağlık Bakanlığı'ndan talep edilen ambulans helikopterle Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi altına alınan Eymen bebek, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Zonguldak'a getirilen Eymen bebeğin cenazesi, merkeze bağlı Kardeşler Köyü'nde gözyaşları arasında defnedildi.
Alkan ailesinin yakınlarından Azmi Alkan, "Doktorlar, bebeğin beyin kanaması sonucu öldüğünü söyledi. Çok üzgünüz." dedi. Alkan, doğum sürecinde bebeğin organlarının ters olduğunun doktorlar tarafından belirlenememesini anlamakta güçlük çektiklerini kaydetti.