Artvin İli Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, sigaranın insan sağlığına zararlarını hatırlatarak, içenleri bırakmaya çağırdı.
Dernek Başkanı Osman Bekaroğlu, sigara konusunda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"KARAR VER, SİGARAYI BIRAK"
"31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde bırakmak isteyen herkesin bu çağrıya kulak vermesini diliyoruz. Yaşamayı sevgiyle kucaklamak gerek. 'Yaşam şakaya gelmez. Büyük bir ciddiyetle yaklaşacaksın' diye başlar Nazım. Evet, yaşamak ciddi bir iş… Bir kez dünyaya gelmişsen artık yaşamanın hakkı verilmeli. Dolu dolu soluk alıp vermek, 'oh yaşamak ne güzel' demek mi yalan? Böylesine kısa sürede bunca güzelliğe adam gibi yaşamak gerekmez mi? Biz neden bu kadar sigara ile uğraşıyoruz? Neden sağlıkçılar bu kadar rol oynayıp bunu anlatmaya çalışıyor? Sigarayı bırakmada gösterilen mücadelede son çıkan ve çeşitli yerlerde sigara içmeyi yasaklayan kanun ile işlerinin biraz daha kolaylaştığını görüyoruz.
Yapılan araştırmalar sonunda, eğer önlem alınmazsa, 2020 yılına kadar 10 milyon insanın hayatını kaybedeceği tespit edildi.
Sigara, pek çok hastalığın ortaya çıkmasında birinci rol oynuyor.
Yine sigaranın tespit edilmiş 23'e yakın zararları var olduğu, yaklaşık 4 bine yakın kimyasal bileşik bulunduğu biliniyor. Her içtiğimiz sigara bizi kansere bir adım daha yaklaştırır. Dünya Sağlık Örgütü istatistiklerine göre, dünya ülkelerinin birçoğunda en çok rastlanan ve en çok ölüme yol açan nedenler arasında ilk sırayı akciğer kanseri alıyor. Şimdi sigarayı bırakmaya karar ver, başardığını milyonlara göster."