Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla " Yaşama Yol Ver " mesajı Kampanyası kapsamında öğrencilere 112 çalışmaları hakkında bilgilendirme eğitimi verildi.


Zonguldak Kent merkezine bağlı Yeni Mahalle Anaokulunda eğitim gören yaklaşık 70 öğrenciye İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İl Ambulans servisinde görevli Acil Tıp Teknisyenlerinden Ahmet Özkan, Halim Öztürk ve Atakan Yılmaz tarafından ana sınıfında eğitim gören minik öğrencilere Ambulansın çalışma sistemi, hangi durumlarda 112 aranacağı, gereksiz meşgul edilmemesi gerektiği konularında geniş kapsamlı olarak sinevizyon sunumu ile anlatımldı. Daha sonra Acil Tıp Teknisyenleri tarafından okul önüne gelen 112 ambulansın içersinde bulunan teknik donanımın yanı sıra hasta nasıl ambulansa nasıl taşınılır şeklinde öğrencilere ambulansın içersinde gösterildi ve anlatıldı. Düzenlenen eğitim sonrasında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan boyama kitabı, not defteri, kalem ve kitapçık şeklinde el broşürleri dağıtıldı.


Sağlık Müdürlüğü İl Ambulansın servisinde görevli personellerin vermiş oldukları eğitimden oldukça memnun kaldığını belirten Yeni Mahalle Ana Okulu Müdürü Hayriye Aygen ise, ”Verilen eğitim öğrencilerimiz için verimli ve olumlu geçmiştir. Bu nedenle bu eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.