Kdz. Ereğli’de geçtiğimiz sene 5,5 aylık ve 720 gram doğan Nilüfer bebek yaşam mücadelesini kazandı. Bir yıl önce büyük üzüntü yaşayan Lafçı ailesi, “ölür” denilen kızları Nilüfer, uygulanan tedavi sonrasında hayata tutundu. Nilüfer sevenleri ile birinci yaş gününü kutladı.
4 yıllık evli olan Menekşe (25) ve Servet Lafçı (31) çiftinin 1 yıl önce yaşadıkları korkulu günler geride kaldı. Daha önce iki kez ölü doğum geçirdiği hamilelik sürelerinde zor günler yaşayan anne Menekşe Lafçı, 3. Çocuğuna hamile kaldı. Ancak çocuğuna 5.5 aylık hamile iken yüksek tansiyon rahatsızlığı ile hastaneye kaldırıldı. Anne Menekşe Lafçı’nın bu hastalığı sebebi ile doktorlar çocuğun yaşama şansının olmadığını ve alınması gerektiğini söylediler. Kısa bir süre sonra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesine sevk edilen anne, aynı günün akşamı ameliyata alındı. 5,5 aylık ve 720 gram ağırlığında dünyaya gelen Nilüfer bebek ZKܒde yaklaşık 55 gün makinelere bağlı olarak yaşadı. Doktorlar ile görüşen baba, kendinse çocuğunun Ankara’ya sevk edilmesi gerektiğini söylemeleri üzerine helikopter ambulans ile Ankara’ya sevkin gerçekleştirilmesi için uğraş vermeye başladı. Kısa süre sonra Helikopter Ambulansın kendilerine gönderileceği haberini alan aile büyük bir sevinç yaşadı.
Ambulans helikopter ile Ankara Doktor Sami Ulus Çocuk hastanesine getirilen Nilüfer bebek, burada 4 ay süren yaşam savaşını kazanarak yeniden hayata döndü. Şimdi 1 yaşında olan Nilüfer Bebek için üzülen ailesi ve yakınları, onun birinci yaş gününü kutladı.
Ereğli’de bir kafeteryada gerçekleşen doğum gününde etrafa gülücükler saçan Nilüfer bebek, çevresinde ne olup bittiğini bilmeden kendisine getirilen hediyelerle oynamaya çalıştı. Aile yakınları da doğum gününe geldikleri anda küçük Nilüfer’i severek sevinçlerini aile yakınlarıyla paylaştı.  Acılı günleri geride bırakıp mutlu günlere ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Baba Servet Lafçı; “Bir gece eşim aniden rahatsızlandı. Yüksek tansiyon hastalığı ile hastaneye kaldırdık. Ereğli Devlet Hastanesinden Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hastanesine sevk ettiler. Burada bize çocuğun alınması gerektiğini, ya da anneyi kaybedebileceğini söylediler. Çocuğumuz beş buçuk aylıktı. İster istemez bir üzüntü yaşadık. Allah'tan ümit kesilmez diyerek ameliyat olmasına karar verdik. Çocuğumuz 720 gram doğdu. 55 gün makinelere bağlı yaşam mücadelesi sürdürdü. 55 günün sonunda hastane yetkilileri yapacakları bir şeyin kalmadığını, Büyük şehirde bir hastaneye gönderilmesi gerektiğini söylediler. Sağlık Bakanlığına yaptığımız müracaat sonrasında bakanlık yetkilileri bizlere bizzat yardımcı oldular. Ambulans helikopterle Ankara Doktor Sami Ulus çocuk hastanesine götürdüğümüz kızımız 4 aylık tedavi süreci sonrasında hayata tutundu ve bugün burada 1. yaş gününü kutluyoruz. Şu anda ki mutluluğumuzu anlatamam. Kızım yaşıyor. Mutluluk içerisindeyiz. Bugün burada bu mutlu günümüzde olmamızı sağlayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu mutluluğu anlatamam” dedi.
İki kez ölü doğum gerçekleştiren ve üçüncü çocuğunu da kaybetmenin eşiğine gelen anne Menekşe Lafçı da yaşadığı mutluluğu tarif edecek kelimeleri bulamadığını söyledi. Anne Lafçı; “Geçtiğimiz sene yaşamaz dedikleri kızımız şu an yanımızda ve kucağımızda. Onun bize bir gülüşü yetiyor. 1 sene önce bugün üzüntüden gözyaşı döküyorduk. Devlet büyüklerimizin sayesinde helikopter ambulans ile Ankara’ya gittik. Ankara’da üç buçuk aylık tedavinin ardından Ereğli’ye döndük. Bugün kızımızın birinci yaş mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu da herkesle paylaşmak istedik” dedi.  Lafçı ailesi ve küçük Nilüfer daha sonra bu mutlu günlerini paylaşmaya gelen yakınlarıyla bir araya geldi. Ailenin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.