Kdz.Ereğli’de yaşayan Bozkurt ailesi, küçük kızları İclal Gökçe’nin (6) yaşaması için kalp nakli bekliyor. Sağlık Bakanlığı'ndan 4 yıldır haber bekleyen anne ve baba, en büyük korkularının sabah kalktıklarında kızlarının cansız bedeni ile karşılaşmak oldu-ğunu söylediler. Acılı aile organ bağışını bekliyor.

Ereğli’de yaşayan inşaat işçisi Halit Bozkurt (34) ve Emine Bozkurt (28), 4 senedir çocuklarının yaşaması için büyük bir mücadele veriyor. Kızı-nın yaşaması için gereken her şeyi yapmaya çalıştığını söyleyen fedakâr baba, kalp nakli olmaması durumunda kızının hayatını kaybedeceğini, 4 yıldır da kalp nakli için sağlık bakanlığından sıra beklediklerini kaydetti. Organ bağışının olmaması nedeni ile kalp naklinin gerçekleşmediğini dile getiren Baba Halit Bozkurt, organ bağışlarının yapılarak başka insanların hayatlarının kurtarılmasını istedi. Bozkurt ailesi, kızları 10 yaşındaki çocukları Doğukan ve 8 yaşındaki kızları Tuana’dan sonra dünyaya gelen üçüncü çocukları İclal Gökçe’nin 2 yaşındayken halsizlik şikâyeti üzerine hastaneye götürdüklerinde kendilerini şoke edecek durumu öğrendiklerini söyledi.
Baba Halit Bozkurt’un, 2007 yılının Nisan ayında 2 yaşındayken halsizlik şikâyetiyle Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürdüğü İclal Gökçe Bozkurt, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tahlillerde İclal Gökçe'nin doğuştan 'Eisenmenger sendromu' hastası olduğu saptandı. Baba Halit Bozkurt, kızının yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: “Sağ tarafa yakın olan kalbindeki deliklere bağlı gelişen hastalığı nedeniyle zamanla akciğer yetmezliği sorunu ortaya çıktı. Kızım İclal Gökçe, buna bağlı olarak zamanla konuşma ve duyma yetisini de kaybetti. Hayatta kalabilmesi için akciğer ve kalp nakli olması gerekiyor. 4 yılı aşkın süredir Sağlık Bakanlığı'nın organ nakli sırasında bekliyoruz.” dedi.
İnşaat işçisi 3 çocuk babası Halit Bozkurt, organ beklerken bir taraftan da sürekli doktor kontrolünde olan kızlarının ilaç tedavisinin sürdüğünü söyledi. Doktorların, kızının bu şekilde yaşamasının mucize olduğunu söylediklerini anlatan Halit Bozkurt, 4 yıldır ölüm korkusuyla yaşadıklarını söyledi. Hailt Bozkurt, şunları ifade etti: "Her gece ölüm korkusuyla yatıyoruz. Her sabah kızımızın cansız bedeniyle karşılaşma korkusunu taşıyoruz. 2007'den bu yana neler çektiğimizi bir Allah bilir. Allah kimseyi hastalıkla terbiye etmesin."
Ülkede organ bağışının zayıf olduğunu belirten Halit Bozkurt, "Biz kızımızın yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Ama insanlarımız organ bağışına pek rağbet göstermiyor. Her 100 kişiden biri organ bağışı yapıyor. Herkese organlarını bağışlamaları konusunda çağrıda bulunuyorum." şeklinde konuştu.