Ormanlı Belediye Başkanı Başol, göreve geldiği günden itibaren yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmaları anlattı, önemli açıklamalarda bulundu. 

 Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Ereğli İlçe İstişare Toplantısında konuştu, göreve geldiği günden itibaren yaptığı, yapmayı planladığı çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Belde genelinde yol sorununu yüzde 90 oranında çözüme kavuşturduklarını, sosyal tesis kazandırma noktasında girişimlerde bulunduklarını ve 2017 yılı içerisinde Ormanlı içerisinden geçen derenin ıslah edilmesi yönünde ihale sürecinin başlatılacağını anlatan Başol konuya ilişkin yaptığı konuşmasında şu bilgileri verdi:

 “GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYORUZ”

“Göreve geleli 3 yıla yaklaştı. Ormanlı’da gerçekten öncelikle teşkilatlarımızla, yandaşlarımızla, arkadaşlarımızla, ormanlı ekibimiz ile çok güzel işlere imza atıyoruz. Ormanlı’da öncelikle Ormanlı Belediyesi’ne yakışır bir belediye binası haline getirdik.

 “29 BİN METRE KARE PARKE TAŞI DÖŞEDİK”

Ormanlı’da eski köprü dediğimiz 2014 yılında sel felaketi nedeniyle yıkıldı. Ormanlı esnafı ve Almanya’da çalışanlarımız ile devletimizden bir kuruş almadan 320 bin liralık maliyeti kendi imkanlarımız ile yaptık. Beldemiz 4 mahalleden ibaret. Mahallelerde çamurdan yürünmeyen yollarımız vardı. 29 Bin metre kare parke taşı döşedik. Ormanlı’da kadınlarımıza, erkeklerimize şadırvanlar kazandırdık. Mahallelerimizde yol sorunumuz yüzde 90’ı çözülmüş durumda.

 ORMANLI’YA ÇAY BAHÇESİ AÇILDI

Önümüzdeki günlerde yapacaklarımız bizim belediyemizin önünde sosyal faaliyete açmamız noktasında bir çay bahçesi vardı. Bu çay bahçemizin bir bölümü Devlet Su İşleri’nin arazisine yapıldığı için hizmete açamıyorduk. İlçe Başkanımız sağolsun bunun mücadelesini bizimle yaptı. İhaleye çıktık ve ihaleyi alan arkadaşımız burayı hizmete açtı.

 

ESKİ PAZARYERİNE YENİ TESİS

Çünkü Ormanlı’da sosyal etkinliklerin yapılabileceği bir yerimiz yok. Allah nasip ederse önümüzdeki ilk dönemde bütçemize de koyduk belediye eski pazaryeri dediğimiz bir arazi var, 3 bin metre kare. Ormanlı’ya yakışır bir düğün salonu iki katlı olmak şartı ile kazandırmayı hedefliyoruz.

 

“YILLARDIR KANGREN HALİNE GELDİ”

Yıllardır kangren haline gelen Ormanlı girişindeki Sinitli rampası dediğimiz yer var. Uzun yıllar göçük halinde olan sıkıntıya sokan bir yer. Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu, ilçe başkanımız ile Kastamonu Bölge Müdürlüğü’ne gittik, ihalesi yapıldı, bitti. Yolun sadece yapılması kaldı o da ilkbaharda yapılacak. Petrol girişinde bir duvarımız daha vardı, ilk etapta bunu göremediğimizden dolayı ihaleye çıkamamıştık. İl Müdürümüz ihaleye istinaden o duvarı da yaptı.

 

ORMANLI DERESİ ISLAHI

Kızılcapınar köprüsünden Ormanlı’ya kadar yapılacak inşallah. Ormanlı’nın içerisinde dere ıslah projemiz var. Milletvekilimiz ve ilçe başkanımızın destekleri ile 2017 yılında ihaleye çıkacak inşallah. Bu da olursa inşallah Allah’ın izniyle önümüzdeki yıllarda yaşanabilir bir hale getireceğiz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu sıkıntılar bunları da göz önünde bulundurarak beldemiz için üzerimize düşeni yapıyoruz. Güzel işler  yapıyoruz”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)