CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay, Erdemir işvereni ve yetkili sendika arasında imzalanan çalışanların maaşlarından %35 kesinti yapılması kararını eleştirdi. İmzalanan karardan Erdemir çalışanlarının yanı sıra bölgenin de sosyal ve ekonomik olarak etkileneceğini belirten Altay, kararın tüm bu olumsuzlukların hesaplanmadan işçilerin görüşlerine başvurulmadan alınmasının düşündürücü olduğunu söyledi.
Altay yaptığı yazılı açıklamasında, "Geçtiğimiz gün itibarı ile Erdemir işvereni ve yetkili sendika arasında imzalanan tüm çalışanların maaşlarından %35 kesinti yapılması kararını alanlar bunun çalışanlar ve onların eş ve çocuklarının üzerinde ne tür olumsuzluklar yaratacağını acaba hiç hesapladılar mı? Bu karar alınmadan birkaç ay önce çalışanlar önüne neler geleceği konusunda bilgilendirilip ona göre kendilerini ayarlamaları sağlanamaz mıydı?
Bugün kredi ile ev, araba almış, çocuğunu dershaneye vermiş, özel okullarda okutan, taksitle ev eşyası almış ve uzun vadeli borçlanmış insanların karşılaşacağı olumsuzluklar göz önüne alınamaz mıydı? İmzalanan karar Erdemir çalışanlarını sosyal ve ekonomik olarak etkileyecek, belki işçiler ihtiyaçlarını karşılamakta çok zorlanacaklar, peki Alaplı, Ereğli, Akçakoca ve Düzce'de esnaflık yapanlar bu karardan sosyal ve ekonomik yönden etkilenmeyecekler mi?" dedi.