CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak’ta belediyeyi ziyaretinde gazetecilerin yaşadıkları olumsuzluklar KGD tarafından tepkiyle karşılandı.

 

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak'ta düzenlediği mitingde basın camiasını üzen olayların yaşandığına dikkat çekildi.

Kişi ve kurumların basın mensuplarının rahat çalışabilmesi için bir çok kez uyarı yaptıklarını belirten KGD,  “Bu uyarılar yapılmış olmasına rağmen Sayın Kılıçdaroğlu’nun mitinginin ardından yaşananlar adeta basına şiddet uygulanmasına dönüşmüştür” dedi.

Yönetim Kurulu’nun yazılı açıklaması şöyle:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting sonrası Zonguldak Belediyesi'ne yaptığı ziyaret sırasında, belediye binası önünde bizzat parti görevlileri tarafından yaratılan izdihamda iki bayan gazeteci arkadaşımız itilerek yere düşürülmüş, bir başka bayan gazeteci arkadaşımız  sırtına şiddetli bir darbe almıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nu koruma adına, parti tarafından görevlendirilen bir grup kişinin yarattığı bu şiddetin bizler için tek tesellisi, meslektaşlarımızın bu darbelerden ciddi zarar almadan kurtulmuş olmalarıdır. Kamu görevi yapan basın çalışanlarına yönelik bu davranışın kabul edilebilir mantıklı bir açıklaması yoktur.

Diğer yandan, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu belediye binasına giriş yaptıktan sonra kim tarafından ve ne amaçla verildiği belli olmayan bir talimatla binanın ana giriş kapıları kapatılmıştır. Bir grup meslektaşımız içeri girebilmiş, diğerleri yaşanılan arbededen kendilerini kurtardıktan sonra bu kez de bina dışında kalmışlardır. Bütün arkadaşlarımızın, boyunlarında basın kartları asılı olmasına rağmen,  belediye personeli tarafından içeriye alınmayarak görev yapmaları engellenmiştir. Gerekçe olarak da kendilerine, Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir'in koruma görevlisi tarafından kapının açılmaması talimatı verildiği ve aynı görevlinin "içeriye girenler yeter" dediği ifade edilmiştir. Şimdi sormak istiyoruz; Koruma görevlisi bu talimatı Belediye Başkanı Sayın Akdemir’den mi almıştır? Eğer öyleyse mensubu olduğu partinin genel başkanını basın mensuplarından uzak tutmaya çalışmak nasıl bir anlayışın ürünüdür?

Girilen genel seçim sürecinde tüm siyasilerin ve siyasi partilerin kendilerini kamuoyuna anlatabilmelerinde en etkili yolların başında gelen basının, görev yapması bundan sonra da özellikle şiddetle ve yetkisiz kişilerin talimatları ile engellenecekse, kuşkusuz gazeteciler de mesleki tepkilerini ortaya koyacaktır.

Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak en büyük dilek ve beklentimiz benzer üzücü olayların bir daha yaşanmaması, siyasi partilerin her türlü toplantı, ziyaret veya mitinglerinde basın mensuplarının rahat çalışabilmesi adına gerekli tedbirlerin alınmasıdır.”