Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarındaki artış devam ediyor. Salgının başladığı Mart ayından zamana kadar son günlerde zirve yapan vaka sayıları nedeniyle Kdz.Ereğli'deki hastanelerde de ciddi yoğunluk oluştu. Vaka sayıları günlük 150'yi geçerken koronavirüse bağlı ölüm olayları da yükselmeye devam ediyor.

Kdz.Ereğli ve Alaplı'da da tanınmış isimler, siyasetçiler, iş insanları, sivil toplum kuruluşlarında görevli olanlar, ev hanımları, öğrenciler, sağlıkçılar da yani toplumun her kesiminden insanı yakalayan koronavirüse karşı alınan önlemlere vatandaşların mutlaka uymaları, maske takmaları, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına öncelik vermeleri isteniyor.  

AMBULANS YOĞUNLUĞU SÜRÜYOR

Kdz.Ereğli'de 112 acil servis ekipleri gün boyu ilçe merkezi, mahalleler, köyler, beldelerin yanı sıra Alaplı ilçesinden de koronavirüs testi pozitif çıkan, temaslı, korona şüphesi ile rahatsızlanan hastaları hastaneye kaldırılıyor. İlçe genelinde yaşanan ambulans yoğunluğu ise dikkat çekiyor. 

YAŞAR BALCI

CHP Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi ve CHP İlçe eski Başkanlarından Yaşar Balcı, eşinin ve kendisinin testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Balcı, sosyal paylaşım adresinden şu ifadelere yer verdi: "Yaptırdığımız test sonucu eşim ve ben 28.11.2020 tarihi itibariyle covit-19 testimiz pozitif çıkmıştır. Yarın itibariyle ilaç tedavisine evimizde devam edeceğiz. Hayır dualarınıza ihtiyacımız var. Sağlıklı kalın."


ADEM SEVİM

AK Parti Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi Adem Sevim, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Sağlık durumu iyi olan ve evinde karantinada bulunan Sevim, sosyal medya hesabından şu bilgileri paylaştı:

"Sosyal mesafeye, hijyen ve maske gibi kurallara çok dikkat etmeme karşın bir kaç gün önce yaptırdığım Covid-19 testim Pozitif çıkmıştır. Evde bu süreci izole bir şekilde geçireceğim. Genel durumum gayet iyi bu süreci Allah'ımın yardımıyla süratle atlatırız inşallah. Tüm hastalarımıza rabbimden şifa diliyorum."


 

İSMAİL YILMAZ

AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz da koronavirüs testi pozitif çıktı.

Sırt ağrıları üzerine hastaneye başvuran ve yapılan testi pozitif gelen Yılmaz, evinde karantinaya çekildi ve tedavisi devam ediyor.


 

EMRULLAH ERDOĞAN

İYİ Parti Alaplı İlçe Başkanı Emrullah Erdoğan'ın koronavirüs tedavisi kaldırıldığı hastanede devam ediyor. Emrullah Erdoğan'ın oğlu Muharrem Erdoğan sosyal paylaşım adresinden babasının sağlık durumuna ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Babamdan bugün güzel haberler aldık. Çok şükür. Tedavimize sorunsuz şekilde devam ediyoruz. Dünden daha iyi durumdayız, daha güçlüyüz. Merak edip arayan soran dua eden herkese minnettarız. Babam adına teşekkür ediyorum"


 

DOKTOR SEÇKİN YAKUP DUMAN

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ve rahatsızlanınca Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nde daha sonra da Ankara Atatürk Göğüs Hastanesi'nde yoğun bakıma kaldırılan Ortopedi Uzman Doktoru Seçkin Yakup Duman'ın tedavisi devam ediyor.

SAĞLIK TEKNİSYENİ AYKUT DOĞANAY DA TEDAVİ ALTINDA
Kdz.Ereğli'de tanınmış sağlık teknisyeni Aykut Doğanay da önceki gün yapılan testi pozitif çıktı. Rahatsızlanan ve Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Doğanay'ın tedavisi devam ediyor.