Birleşik Kamu İş Sözcüsü Metin Kahveci yazılı bir açıklama yaparak emeği ile geçinenleri 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramına davet etti.

Kahveci, “Emekçinin alın terinin karşılığını alabildiği” bir dünya özlemini dile getirirken çağrısında şöyle dedi:

“Yokluğun, yoksulluğun, işsizliğin ortadan kaldırıldığı ve sadaka ekonomisinin yok edildiği, Üretilenin hakça paylaşıldığı bir düzenin yaratıldığı, Laik, bilimsel, demokratik ve çağdaş eğitim politikalarının yaşama geçirildiği,

Tüm yurttaşların parasız eğitimden eşit yararlandığı,

Çocuklarımızın, gençlerimizin alın terlerinin şifrelenerek çalınmasının engellendiği,

400 bine yakın öğretmen arkadaşımızın işsizliğinin sona erdiği,

Tüm yurttaşlarımızın parasız sağlık hizmeti alabildiği,

Haksızlığın, hukuksuzluğun sona erdiği,

Faili meçhul cinayetlerin ve 1977 1 Mayısının perde arkasının aydınlatıldığı,

12 Eylül’ün hesabının sorulduğu,

Irkçılığın, gericiliğin, bölücülüğün yok edildiği,

Ülkemizin yer altı ve yerüstü zenginliklerinin yabancılara peşkeş çekilmediği,

Ulusal tarım politikaları  ile tarım ve hayvancılığımızın yeniden canlandırıldığı,

Herkesin insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürebildiği

Bir dünya özlemi içindeyiz.

Her 1 Mayıs’ta olduğu gibi bu yıl da Emek ve Dayanışma Bayramı’nda tüm emekçiler birleşerek ve dayanışma içerisinde, grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkımızı da alarak, eşitlikçi ve demokratik bir düzen kurmanın mücadelesini vereceğiz. Eğitim-İş olarak, çalışma yaşamında emekçinin koşullarını düzenleyen hükümlerin uluslar arası ölçütlere uyumunun sağlanması, hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi, grevli ve toplu sözleşmeli sendikal hakların kazanılması için var gücümüzle çalışmaya ve sömürü düzenine karşı dimdik durmaya devam edeceğiz.

Mustafa Kemal’in devrimciliğinde ülkeye ışık olan Cumhuriyetin, tam bağımsız Türkiye’nin eğitim emekçileri, yarını belirleyenler, karanlığı yırtarak, bilgi ile, sevgi ile, emek ile, çağdaş Türkiye’yi sonsuza dek yaşatma yemini etmişlerdir. Türkiye’nin bilim ve eğitim işçileri, Eğitim-İş üyeleri olarak, her 1 Mayıs’ta meydanlarda karanlığın, emperyalistlerin, kuşatmacıların, işgalcilerin, gerici ve yobazların, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının üzerine yürüyeceğiz. İlimizde pazar günü yapılacak olan  1 Mayıs mitingine katılacağız .Bu mitinge kendilerini emekten yana tavır koyan bütün sendikaların (sağ ve sol) katılması yönetenlere karşı emeğin savunulmasında güç katacaklardır. Şenlik içinde bir miting olmasını ,sorumluların sorumluca hareket etmesini temenni etmekteyiz.”