CHP Kdz Ereğli İlçe Örgütü, İYİ Parti Kdz Ereğli Teşkilatı’nın da destek verdiği törende ortak açıklamaya Karadeniz Ereğli Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Kdz Ereğli Şubesi, Kdz.Ereğli Hukukçular Derneği, Gazeteciler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Alevi Kültür Dernekleri Kdz.Ereğli Şubesi, Eğitim-İş Kdz.Ereğli Temsilciliği, Kdz. Ereğli Lisesi Mezunlar Derneği, Kdz.Ereğli Sanat Kurumu, Kdz.Ereğlililer Derneği ve Kandilliler Derneği imza attı. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bazı belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da törende hazır bulundu.Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal marşı okundu.

"KARANLIK ODAKLARIN HAİN PLANLARI"

ADD Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan, törende yaptığı konuşmada, ocak ayının toplumsal hafızayı yoklama zamanı olduğunu belirterek şunları söyledi: “31 Ocak 1990’da kurucu genel başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledilmesiyle başlayan süreç, Turan Dursun, Bahriye Üçok ve Uğur Mumcu cinayetleriyle sürdü. Çetin Emeç, Onat Kutlar,  Eşref Bitlis, Ahmet Taner Kışlalı, Ali Gaffar Okkan suikastları da aynı karanlık odakların hain planlarıdır. Bu yönüyle bakıldığında, suikastların asıl hedefinin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti olduğu açıktır. Esas milli beka sorunu, bu suikastların arkasındaki güçlerin bir türlü gün yüzüne çıkartılmamasıdır. Türkiye Cumhuriyeti ulus ve üniter devlet modeliyle tüm mazlum devletlere örnek olmuştur. Laik,  sosyal ve hukukun üstünlüğü esaslarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti bir çağdaşlaşma devletidir. Devrimin yaratıcısı büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ün kurduğu ulus ve üniter devlet sistemi, onun bedenen aramızdan ayrılışından sonra türlü saldırılarla yok edilmeye çalışılmıştır.  Siyasetin işbirlikçi kadrolarıyla cumhuriyet karşıtı tutumlar desteklenmiştir.

YALANA, ZULME, HAKSIZLIĞA, ÇALANA...

Ölümünün üstünden 27 yıl geçmesine rağmen, yoğun bir özlem, sevgi ve kitlesel törenlerle andığımız Uğur Mumcu, ilke ve değerleri için yaşayan tartışmasız Kalpaksız Kuvayı Milliyeci ve haksızlığa, zulme, yalana, çalana karşı çıkan bir sakıncalı piyadeydi. Yaşadığımız günlerde Uğur Mumcu’yu anmak, Kemalist ilke ve devrimlere sahip çıkmaktır. Tam bağımsızlığa sarılıp emperyalizme karşı direnmektir. Aydınlanma karşıtı hareketlere isyan etmektir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletine sahip çıkmaktır. Atatürk Türkiyesini ve Ulusal bütünlüğümüzü korumaktır. Ulus devlete ve Ulusal kimliğe sıkı sıkıya sarılmaktır. Uğur Mumcu’yu anmak, alt kimlikler, din ve mezhepler üzerinden çatışmaya, bölünmeye, özerklik projelerine hayır demektir. Uğur Mumcu’yu sadece anmanın değil, anlamanın da gerekli olduğunu belirten Aslan, “Emperyalizme karşı ulusal güçlerin birlikteliğiyle bütün sorunların üstesinden geleceğimiz günler Uğur Mumcu’yu anladığımız günler olarak tarihe geçecektir” dedi.

"SÖZ VERİYORUZ"

Aslan şöyle devam etti: “Bugün milletçe el ele vererek bilinçli ve kararlı bir biçimde bütün yurtsever güçlerin örgütlenmesinin zamanı gelmiştir. Böyle bir örgütlenme sonucu verilecek mücadele ile Atatürk’ün bizlere sunduğu aydınlık yola gideceğimize şüphe yoktur.  İşte bu yüzden hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bugün burada hepimiz Uğur Mumcu olmalıyız, bugün burada hepimiz Muammer Aksoy olmalıyız. Bugün burada hepimiz Gaffar Okkan ve bugün burada hepimiz, şüphesiz ki Mustafa Kemal Atatürk olmalıyız. Mücadeleleri rehberimiz olan tüm devrim şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Anıları önünde eğiliyor ve Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma mücadelesinde olacağımıza söz veriyoruz. “

"GAFFAR OKKAN'I SAYGIYLA ANIYORUZ"

Aslan’ın konuşmasının ardından katılımcılar Atatürk Anıtı önünde bulunan Uğur Mumcu portresine kırmızı karanfiller bıraktı. ADD yönetimi; Uğur Mumcu’yu anma töreni sonrasında İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, 24 Ocak 2001'de Diyarbakır'da haince katledilen Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan için emniyet mensuplarına başsağlığı dileğinde bulundular.  İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik’i makamında ziyaret eden heyet, Çelik’in nezdinde Türk Polis teşkilatına başsağlığı dileğinde bulunduklarını ifade ettiler.  Emniyet Müdürü Hakan Çelik ve ADD yöneticileri daha sonra emniyet binası önünde bulunan Gaffar Okkan’ın fotoğrafına kırmızı karanfil bıraktılar. Çelik bu sırada yaptığı konuşmada; “Gaffar müdürümüzü saygıyla anıyoruz. Kendisi Diyarbakır’da halk ve polisi bir arada güzel bir ilişki kurmasını sağlayan müdürlerimizden bir tanesiydi. Kalleş bir suikast ile şehit oldu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.