Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından Ahilik Haftası kutlaması çerçevesinde ilçede yıllardır işi ile emek sarf eden 4 yaşlı üyeye belge verildi. Belge verme törenine, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı ve esnaflar katıldı. Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir belge verme töreninde yaptığı konuşmada Ahilik Haftası nedeniyle Çaycuma ilçesinde uzun yıllardır değişik mesleklerde çalışan ve emek veren emektar 4 yaşlı üyeye belge vererek tebrik etti. Kandemir, Ahilik Haftası olarak kutladığımız şu günlerde Zonguldak Esnaf Odası birliğimiz 81 vilayetten bir tanesi Ahilik Kutlaması her vilayette olduğu gibi geçtiğimiz gün Zonguldak'ta da yaptık. Zonguldak Esnaf Odası Birliği bizden talepleri şu şekilde oldu. Çaycuma, Gökçebey ve Devrek Esnaf Odasında olan ve aynı zamanda içinde en yaşlı üye ve halen faal durumda esnaf odasında, vergi dairesinde sicil kaydı devam eden ve işyerinin başında durup ve yaşına rağmen çalışanlarına örnek işyeri adı altında bir sertifika sunumu yapacağız. Esnaf Odası Birliğimizin talepleri doğrultusunda 4 tane üyemizi çıkarttık. Bunlardan 2 tanesi Çaycuma'dan 2 tanesi de Karapınar'dan. Nizamettin ustamız 55 yılı aşkın Çaycuma'da ruhsatlı av tüfekleri ile silahları, su motorları ve aynı zamanda torna üzerinde çalışan bir emektarımızdır dedi.
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun ise uzun yıllar meslek hayatını değişik mesleklere adamış yaşlıları tebrik ederek bu yaşlıların gençlere örnek olmasını kaydetti.
Coşkun, Ahilik Haftası kapsamında uzun yıldır meslek hayatı içinde olan ustalarımızı ziyaret ediyoruz. Bu işyerimizde örnek işyerimiz. Buradan genç nesillerimize seslenmek istiyorum. Tüketimli bir toplum olmalıyız. Nizamettin ustamız 76 yaşında ve halen işin başında işiyle uğraşıyor.
Gençlere de örnek olması gerekiyor. Ahiliğin kökeninde zaten bu var dedi. Daha sonra 4 yaşlı üyelere belgeleri takdim edildi.